| Skayper a întrebat:

Buna seara dragi prieteni,
Ce mai faceti? As vrea sa va intreb daca urmatoarele principii sunt bune sau nu:

-Toti cetacenii sunt egali in drepturi, indiferent de pozitia sociala sau functia pe care o exercita.Niciun cetatean indiferent de functie nu are imunitate in fata legii.
-Cetatenii apti de munca sunt obligati sa se angajeze de la varsta de 20 de ani in orice domeniu doresc(exceptie studentii).Cei care nu se angajeaza vor primi un loc de munca la alegerea statului(dupa nevoia in societate a anumitor functii). Refuzarea acestuia duce la 2 ani de inchisoare.
-Cetatenii nu pot detine mai mult de 8 hectare de pamant agricol.Pamanturi care raman dupa confiscare vor apartine statului si vor fi lucrate de cetateni, astfel producand locuri de munca.
-Cetatenii nu pot detine mai mult de 4 locuinte.
-Orice cetatean is poate deschide o afacere dupa cel putin 3 ani de munca intr-o institutie a statului.
-Orice cetatean are dreptul la vot, indiferent de sex, etnie sau functie sociala.
-Orice cetatean va avea dreptul la alimente gratuite saptamanal astfel:in fiecare saptamana se pot primi maxim 4 kg de carne de pui, 10 kg de orice fel de legume si maxim 50 de oua de gaina.Acestea sunt alimente gratuite date de stat. Cetateanul poate achizitiona orice alta cantitate din orice produs pe propria cheltuiala.
-Toate deciziile(precum adoptarea unei legi, declararea razboiului, etc...)vor fi decise de cetatenii tarii prin vot gratuit si secret.Astfel se va ajunge la decizia poporului, nu a unor cetateni cu functii superioare.
-Institutiile statului ar fi:
>-Parlamentultongueropune legile.
>-Adunarea cetatenilor:Aprobarea sau respingerea anumitor idei sau decizii.
>-Comisiile de munca:Se vor ocupa cu angajarea cetatenilor.
>-Capul statului:Va fi reprezentantul statului in teatrul international.In interiorul statului nu va area o influenta mare.El poate propune alaturi de Consiliului Cetatenesc decizii economice cum ar fi deschiderea de fabrici sau locuri de munca, construirea autostrazilor sau militare precum intrarea statului in razboi. Orice cetatean poate candida pentru functia de Cap al Statului.Capul Statului se alege prin vot comun, gratuit si secret.Perioada mandatului este nedeterminata,Capul Statului putand fi inlocuit la decizia cetatenilor.
>-Consiliul Cetatenesctongueot propune, alaturi de Capul Statului, decizii economice sau militare.Este alcatuit din cetateni alesi odata si schimbati odata la 3 luni. Orice cetatean poate fi ales pentru a fi membru in Consiliu.

Deci, ce spuneti? Sunt bune? Sau gresite? Chiar va astept raspunsul.Dar doresc sa primesc raspunsuri pertinente si sa mentionati de ce va place sau nu o anumita idee.Simtitiva liberi sa raspundeti, atata timp cat raspunsul este unul civilizat.De asemenea nu doresc raspunsuri in bataie de joc sau la intamplare.Multumesc.

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Doua principii sunt bune, desi si acestea sunt doar partial si imprecis formulate, respectiv egalitatea in drepturi si dreptul la vot. Uita-te in Constitutia actuala a Romaniei si o sa vezi formularea corecta.
Toate celelalte sunt aiureli, nedemocratice, neconstitutionale si inaplicabile in fapt.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Prima este o ideebuna si normala. Urmatoarele patru sunt incalcari ingrozitoare si lipsite de logica ale drepturilor cetatenilor, de tip Coreea de Nord. A sasea e buna si democratica. A saptea incurajeaza cersetoria si descurajeaza munca, nu as accepta in ruptul capului asa ceva. A opta este nefunctionala intr-un stat, in care organizarea unui scrutin dureaza cateva luni din motive lesne de inteles. Celelalte sunt alandala, este imposibil sa inlocuiesti pe cineva cand iti vine, asa cum este propus pentru Capul Statului.
In general, ideile de mai sus sunt un amestec de democratie si dictatura marsava si denota o lipsa completa de intelegere a functionarii unui stat.