| Lamasanu a întrebat:

Buna seara.
E adevarat ca daca nu am Itp la masina si ma opreste Politia.
Imi da 15 zile dovada cu drept de circulatie?
Adica un Itp provizoriu pe loc?
Asa scrie in cartea (Codul Rutier, Editura National)
Bine... certificatul tot mi-l ia, asa scrie.
Funda.
Sau mai erau cazuri in care se luau placutele si luai masina cu platforma, acasa.
Lamuriti-ma.

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este adevarat, primesti dovada cu drept de circulatie, conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.112.(1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera in urmatoarele cazuri:
a) vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila;
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b), c), e), g), h^1), k), o), p), r) şi s), la reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, poliţistul rutier eliberează conducătorului de vehicul o dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, iar în cazurile prevăzute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), l), m), n), t), u), v) şi x), o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru 15 zile."

| Simpatic a răspuns:

Sa mergi fara ITP este infractiune se lasa cu dosar penal, ce 15 zile dovada sa iti mai dea cand tu mergi la sectie incatusat laughing
prin alte tari faci si cateva luni de parnaie pentru asa ceva

arata-ne in codul rutier unde scrie ca ai drept sa mai mergi cand nu ai ITP si primesti 15 zile dovada cu drept de circulatie? ca sa te credem pe cuvant

| RoCkKiD a răspuns:

Iei amenda, ramai fara talon/numere si o duci acasa pe slep.

Răspuns utilizator avertizat