| octav005 a întrebat:

Buna seara.
EU din luna august 2024 pana in decembrie, am avut salariul brut 5400 de lei.
Acum vad ca in ianuarie 2025, sal BRUT a scazut la 5180 lei.
Este ceva normal sa scada brutul daca eu am stat acasa in decembrie acele zile de la CRACIUN 20 DEC pana pe 13 ianuarie 2025? Aceste zile au fost zile libere de sarbatori.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Răspunsul exact, e la slujba ta, la contabil/itate. Intreabă acolo. Numai acolo!

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Este efectul legii trenuleț propusă de ciolacu, scad salarii ingheață pensii, statul numai are bani deloc, au imprumutat si au furat ca idiotii 35 de ani au facut haos cu banii, si au tras ei vile si masini de lux, de restul îi doare pe ei in cu(r).

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Salariul de incadrare este la un anumit numar de ore lucrate intr-o luna. Cu sarbatorile legale din decembrie ai avut mai putine ore lucrate, asa ca si salariul a fost mai mic.

| octav005 explică (pentru Ioandelasal):

Eu de asta si intreb. acum doi ani nu s-a intamplat asa, si atunci am stat acasa de sarbatori. dar nu a scazut brutul.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru octav005):

Probabil in decembrie 2022 au fost mai putine zile libere ca in decembrie 2024.

| octav005 explică (pentru Ioandelasal):

Au fost cu vreo 5 zile cred

| eliancodrut a răspuns:

Nu te lua dupa baba care are trei conturi aici.si spune numai prostii. Ordonanta trenuletul nu afecteaza salariul brut, numai anumite sporuri. Asta daca lucrezi la stat. La privat nu are nici o influenta. Ioandelasal a explicat corect.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Inca nu ai incasat salariul pe luna Ianuarie.
Tu vorbesti de salariul pe luna Decembrie, care nu este afectat de nici o modificare fiscala.
Uita-te la explicatia lui Ioandelasal.

| octav005 explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Eu vorbesc de salariu brut, nu ce iau in mana. BRUTUL ESTE DOAR PE FOAIE.