anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara!

În 15 martie, anul viitor, împlinesc 18 ani, si am o nedumerire cu privire la varsta minima la care poti sa dai proba teoretica pentru obtinerea permisului de conducere?

Am cautat pe diverse site uri un raspuns CLAR, însă n-am găsit. Sunt convins că aici îl voi primi!

Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Varsta minima este in functie de categoria pe care vrei s-o obtii, conform Codului rutier, citez:
"(4) Vârsta minimă pentru obţinerea permisului de conducere este de:
a) 16 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule AM, A1 şi B1;
b) 18 ani împliniţi, pentru categoriile de vehicule A2, B, BE, C1, C1E şi Tr;
c)20 de ani împliniţi, dacă persoana are o experienţă de cel puţin 2 ani de conducere a motocicletelor din categoria A2, sau 24 de ani împliniţi, pentru motocicletele din categoria A;
d) 21 de ani pentru categoriile de vehicule C, CE, D1 şi D1E, precum şi pentru triciclurile cu motor din categoria A;
e) 24 de ani pentru categoriile de vehicule D, DE, Tb şi Tv."
Daca vrei sa conduci un autoturism normal atunci ai nevoie de categoria B, care se poate obtine de la 18 ani. Scoala de conducere o poti incepe, pentru orice categorie, cu 3 luni inainte de implinirea varstei minime prevazute.

| anonim_4396 explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc!

Iti urez o seara frumoasă!

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Dupa ce faci 18 ani poți da examenele

| AC4S4 a răspuns:

Proba teoretica nu se poate da decat daca esti major, deci trebuie sa ai 18 ani impliniti.
Scoala de soferi se poate incepe si cu 3 luni inainte de a implini varsta de 18 ani, insa nu poti da examenul teoretic nici macar cu o zi inaintea implinirii varstei de 18 ani.