| Wordofthat999999 a întrebat:

Bună seara! În 2018 am avut un atelier de pictura acasa și am vândut picturi pe pânză pe o perioada de 6 luni. Am avut acele venituri pe card bancar și s-au acumulat 16.000 de ron pe 2018 pe 6 luni si după am întrerupt activitatea.Iar din 2019 m-am angajat la o fabrica pentru mase plastice și încă lucrez acolo. Exista posibilitatea sa primesc ceva de la anaf pentru acele venituri din 2018?

11 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cred ca exista, au inceput verificari la expedierile prin curier doar din acest an, nu cred ca vor verifica si anii anteriori.
In orice caz nu putem fi siguri ce vor face.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Dacă nu ai trimis ramburs prin curier nu cred că s au activat inca pe verificat sume din conturi.

| sierra1 a răspuns:

"Exista posibilitatea sa primesc ceva de la anaf pentru acele venituri din 2018"

veniturile sunt reflectate in contabilitatea vreunei entități economice?

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nimic numai primesti stai linistită

| relian a răspuns:

Dupa atitia ani ce sa mai primesti, nu vei primi nimic. Veniturile se declara de catre tine. Daca tu nu ai declarat acei bani, anaf ce spui, nu au de unde stii ca tu ai facut banii aia ce spui, daca nici cei care tiau dat acei bani nu au raportat nimic nicaeri, sau daca tu ai vindut la persoane fizice.

Daca ar fi stiut, fii sigur ca te-ar fi tras de urechi de mult laughing

Faptul ca tu ai pus banii la banca, aia nu inseamna nimic, banca na trimis raport catre cineva, pentru ca n-a facut ea tie serviciu, ori sa iti dea ei tie ceva, daca intelegi ce spun. Nici suma n-a fost una foarte mare pe care un om nu ar putea sa o obtina de la un job, sa zici ai facut milioane gata banca te da in git laughing

Tu cand lucrezi undeva, angajatorul dupa un an iti da o hirtie, unde apare ca pentru munca ta, el tea platit X bani. De asemenea ei trimit acea hirtie si la anaf sau unde trimit, asa ca daca tu te faci ca ploua, atunci cand faci taxele, guvernu sau anaf ce o fi, vede, vine si te ia la rost.

Cum este cu banca? Tu sa zic muncesti undeva. Cistigi bani, anagajatorul te raporteaza sa zic asa la anaf, tu pui banii aia la banca, ii stringi sa zic asa, faci taxele pentru banii aia, asa ca banca nu te mai poate raporta inca odata, nici nu are ce, banca este de fapt un portofel unde tu tii acei bani, tu nu ai muncit pentru banca, banca nu ti-a dat tie nimic.

In cazul in care tii banii la banca si aia iti dau dobinda, atunci te vor raporta, la anaf pentru banii aia din dobinda, uite am dat bani lui X, ala este deja un alt venit.

Cam asa functioneaza chestia asta.

Tu ai avut un atelier de care spui, daca ai vindut ceva facut acolo si nimeni na stiut, nimeni na raportat, nimeni na inregistrat nimic, atunci nu se va lua nimeni de tine.

Daca ai fi facut in schimb milioane din acele vinzari, asa fara acte, ai fi pus banii la banca, atunci bancile is obligate de guverne sa raporteze activitatii de genul asta si dupa te-ai fi trezit cu aia pe capul tau.
Banii aia care spui tu ca iai facut, probabil nu bat la ochi, nu face obiectul unei raportari, pot fi bani proveniti dintr-o activitate normala, ai lucrat undeva, dupa tiai pus banii la banca., valoarea aia nu depaseste o suma pe care un om sa zic nu ar fi putut sa o faca in mod normal undeva.

Esti bine, nu ai de ce sa iti faci griji.

| Wordofthat999999 explică (pentru relian):

Știu ce spui dar un amic joaca la jocuri de noroc și pariuri etc și mi-a spus ca pentru 2016 a primit asta de la anaf în 2020(dar bine ca el juca în fiecare an din 2016 ) n-am înțeles prea bine ce și cum de l-au găsit etc. Eu am primit banii prin transfer bancar sumele acelea...

| relian a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Amicul tau joaca la jocuri ce spui. Acolo cand cistigi, aia iti cer un buletin, altfel nu iti dau banii aia.

Odata ce a dat buletinul, firma aia de jocuri, la raportat, aia raporteaza pe toti carora le dau bani, este daca vrei la fel ca si cum el ar fi muncit undeva si a primit bani.

Firma de jocuri, raporteaza ca se descarca, este cheltuiala, a dat bani cuiva, de aia a fost, sau a primit ce spui de la anaf, lau avut aia acolo in acte.

Tu ai primit banii prin transfer bacar. Ca primesti ceva de la alta banca, sau ca depui tu bani in cont e tot dracu ala.Transfer babcar este si banii care iti intra tie in cont, pentru cei care is platiti asa de catre firma la care muncesc.

Sint firme care iti vireaza tie direct in cont salariu, ala tot transfer bancare este, dar banca ta, unde ai contul, nu iti dau ei tie nimic, sa te poata raporta.
Salarul a fost deja raportat, o sa te raporteze ala unde ai jobu cand vine timpul.

De aia lau gasit pe amicul tau ca figura ca firma de jocuri la platit, a primit o suma de bani de la acea firma de jocuri.

| Wordofthat999999 explică (pentru relian):

Deci doar dacă ești raportat sa înțeleg ca primești... în căzut meu ca am primit acele venituri (bani) prin transfer bancar în contul meu de la clienți, ei nu pot depista asta.

| relian a răspuns (pentru Wordofthat999999):

Doar daca esti raportat si doar la sumele ce legea spune ca bancile is obligate sa raporteze.Dar acele sume is de alea mari, nu de ordinul a citorva mii de lei, chiar si cit ai avut tu.

Cit faci tu de exemplu pe an la jobul ce il ai? Poti sa faci si 20 de mii pe an, asa ca banca nu raporteaza nimanui ca ai primit tu sau ai in cont banii aia.

| blackann a răspuns:

O mizerie, nu m-ar mira.

| IamJoKeR a răspuns:

Imi poti face si mie un portret? imi spui cat ma costa si iti virez banutul happy