| Draghiceanumk a întrebat:

Buna seara! In data de 09.05. 2022, fiind seara, am condus un autoturism circa 150 m avand permisul suspendat, după care am fost oprit de politie. Motivul pentru că mă duceam acasă sa iau o unealta a unei masini de taiat iarba. Am mers la sectie, iar domnii politisti au făcut dosar penal. Dansii mi-au spus că o să decurgă mai repede procedura la mine. Am fost la secție, dând declaratia din nou. Domnul politist a spus că e posibil sa îmi dea amanare, fapt pentru care nu s-a întâmplat și că a spus că vrea să mă vada doamna procuroare. Cu alte cuvinte din luna mai până acum, nu am fost chemat sau avertizat. Politistul care are dosarul meu mi-a spus că s-ar putea sa iau permisul in primavara, adică 1 an aproape ce nu mi se pare corect. Nu mi se pare normal având în vedere că dansii au spus că nu este atât de grav precum daca "as fi baut" sau daca as fi provocat un "accident", acestia spunand ca fapta mea este una comuna și des întâlnită. Dureaza "5ani" sa solutionezi asta?! Ajutați-ma cu un răspuns va rog!

10 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Dupa condamnarea penala, care este doar in urma unui proces la judecatorie, indiferent de pedeapsa primita (cu suspendarea ori amanarea executarii) permisul de conducere iti va fi anulat si vei putea obtine altul doar dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Ce poti face este sa insisti sa fii trimis in judecata cat mai repede, eventual sa inchei cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatieim va merge mult mai repede si pedeapsa se va reduce cu o treime.
Daca nu te descurci ar fi bine sa angajezi un avocat.

| Draghiceanumk explică (pentru Ioandelasal):

Pai din ce am înțeles o să mă trimita, nu a dat amanare a spus că trebuie să primesc citație, dar se soluționează direct acolo?

| Ioandelasal a răspuns (pentru Draghiceanumk):

Daca inchei acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul se va termina mai repede, acordul se prezinta judecatorului si acesta, de regula, il aproba si cu aceasta procesul s-a terminat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Tu ai comis o infractiune. E irelevant ca e mai putin grava sau mai mult grava decat accidentul sau condusul baut, procesul e tot acelasi. Si da, din pacate poate dura si ani solutionarea unui dosar penal.

| Draghiceanumk explică (pentru suntserios):

Nu am cum sa stau ani, te contrazic din spusele politistului, repet fiind o întâmplare comuna zise de eilaughing, daca eram baut au spus că stăteam mult acolo e logic.

| suntserios a răspuns (pentru Draghiceanumk):

Nu ai înțeles. Dosarele penale nu se grabesc în funcție de fapta. Așa că tot aia e, când o veni rândul la dosarul tau o veni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai destul de așteptat până o să ai permis din nou.

| Draghiceanumk explică (pentru anonim_4396):

laughing) nu are nicio treabă sa dai din nou pentru al lua, polițistul mi-a zis cu totul altceva că o să îl iau a exclus posibilitatea de a da din nou e greșit total ce zici

| Draghiceanumk explică (pentru anonim_4396):

Prietene, ce îmi spui tu acolo nu știu, băieții mi-au spus că cel mai posibil este să-mi de-a amenda penala. Te asigur că un prieten a făcut accident cu victime grave, (nu a vrut) și a stat 9 luni fără el, și tu zici că 5 ani pentru așa ceva, mai gândește-te și tu, și nu i l-a anulat deloc lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vreo 5 ani poate să dureze până vei avea permis din nou.