Dupa condamnarea penala, care este doar in urma unui proces la judecatorie, indiferent de pedeapsa primita (cu suspendarea ori amanarea executarii) permisul de conducere iti va fi anulat si vei putea obtine altul doar dupa trecerea unui an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Ce poti face este sa insisti sa fii trimis in judecata cat mai repede, eventual sa inchei cu procurorul un acord de recunoastere a vinovatieim va merge mult mai repede si pedeapsa se va reduce cu o treime.
Daca nu te descurci ar fi bine sa angajezi un avocat.
Pai din ce am înțeles o să mă trimita, nu a dat amanare a spus că trebuie să primesc citație, dar se soluționează direct acolo?
Daca inchei acord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul se va termina mai repede, acordul se prezinta judecatorului si acesta, de regula, il aproba si cu aceasta procesul s-a terminat.
Tu ai comis o infractiune. E irelevant ca e mai putin grava sau mai mult grava decat accidentul sau condusul baut, procesul e tot acelasi. Si da, din pacate poate dura si ani solutionarea unui dosar penal.
Nu am cum sa stau ani, te contrazic din spusele politistului, repet fiind o întâmplare comuna zise de ei, daca eram baut au spus că stăteam mult acolo e logic.
Nu ai înțeles. Dosarele penale nu se grabesc în funcție de fapta. Așa că tot aia e, când o veni rândul la dosarul tau o veni.
) nu are nicio treabă sa dai din nou pentru al lua, polițistul mi-a zis cu totul altceva că o să îl iau a exclus posibilitatea de a da din nou e greșit total ce zici
Prietene, ce îmi spui tu acolo nu știu, băieții mi-au spus că cel mai posibil este să-mi de-a amenda penala. Te asigur că un prieten a făcut accident cu victime grave, (nu a vrut) și a stat 9 luni fără el, și tu zici că 5 ani pentru așa ceva, mai gândește-te și tu, și nu i l-a anulat deloc lui.