Nu se poate da un raspuns clar, daca economiile la banca sunt sigure ori nu, depinde de foarte multi factori, in principal de soliditatea bancii. In orice caz depozitele bancare de pana la o anumita suma(paremi-se pana la 50. 000 euro) sunt garantate de Fondul de garantare a depozitelor. Limita exacta de garantare o puteti afla intreband la banca dvs.
Cat priveste impozitarea nu este vorba de impozitarea capitalului - suma pe care o pune o persoana in depozit - ci de impozitarea dobanzii pe care o plateste banca. Dobanda a mai fost impozitata o perioada si anterior.
Despre ce masuri de scoatere din criza ai auzit? Eu am auzit doar de situatii disperate, datorate exclusiv inexistentei unei strategii economice anticriza.
Sa fie clar, a nu mai avea bani la buget pentru supravietuire nu este o masura anticriza, este doar o situatie disperata in care s-a ajuns, iar toate ideile care au aparut ulterior nu sunt altceva decat masuri ale incapacitatii de a o gestiona.
Nu pot sa impoziteze bani tai. Ei vor sa impoziteze dobanda care se obtine de pe urma banilor tai din banca.Adica daca aveai castig de 100 de lei la depozitul tau vei avea de exemplu 85 de lei ( daca impoziteaza cu 15%). Deci dobanda vor sa o impoziteze.Asa ca parerea mea sa ii lasi la banca desi dobanda e mica.Si eu am ceva la banca de vreun an si ceva si au facut ceva "pui". Asa ca lasa-i deocamdata.Bafta.
Nu sunt prea sigur dar sper sa nu se intample ca dupa revolutie . Faceti cum credeti ma ibine dar in cazu lin care s-ar putea intampla asta...
DaciaRomania întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: