anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună seara (încerc să zic pe scurt).
Am făcut cadastru la o casă+teren, l-am dus la primărie și abia după o lună m-au anunțat că actele de la cadastru sunt greșite.
Le-am refăcut și le-am dus din nou la primărie dar iarăși au trecut 2 săptămâni și nu am fost sunat, acele acte normal se eliberează în maxim 3-4 zile (vreau să trec casa aceea pe numele meu).
La primărie lucrează o doamnă căreia nu îi convine că trecem casa pe numele nostru (în fine o rudă a bunicii) și mă gândesc că face în așa fel să nu reușim să facem actele.
Ce mă puteți sfătui să fac?
Mă gândeam să apelez la un avocat dar oare reușesc ceva?
Mulțumesc

6 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Conform legii, la fiecare act depus la institutia primariei raspunsul trebuie trimis raspuns in 30 zile.
Deci, ai rabdare!
Doar daca s-au depasit cele 30 zile poti apela la instanta (si astepti pana ce vei avea o hotarare definitiva si irevocabila.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inainte de a apela la un avocat este bine sa apelezi la acea functionara si sa-i spui ca daca mai taraganeaza o vei reclama la primar, se poate ca vei rezolva situatia mult mai repede.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

În mod sigur reușești.

| raMLesS a răspuns:

Nu te grabi, asteapta sa mai treaca 2 saptamani si vezi atunci ce faci, acum nu cheltuii degeaba banii pe un avocat ca nu are rost.

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns:

Avocatul nu face mai mult decat tine. Dai banii degeaba, deoarece aici nu este instanta si nici problema juridica.
Cat priveste actele de la cadastru, vina este a celui care le-a intocmit gresit.
Nu scrie nicaieri ca actele de la primarie se elibereaza in 3-4 zile.