Poti actiona in instanta cu acuzele de hartuire psihica/morala daca este destul de grav si daca iti poate afecta sanatatea si viata.
Daca nu ai dovezi ca nu ai facut acele lucruri, ca persoana respectiva minte, ATENTIE! cu intentie, atunci nu are rost sa o actionezi in instanta. Ti se vor cere probe si, in absenta lor, vei tu obligat sa-i platesti celui pe care l-ai dat in judecata cheltuieli de judecata si despagubiri.
Daca esti acuzat/a de ceva ce stii ca nu ai facut = calomnie!, si se pedepseste conform Legii! - si vrei neaparat sa te judeci, vorbeste cu un avocat sau mediator! Cine acuza trebuie sa faca dovada! (ca procurorii din filme, care reprezinta Statul de obicei!)... Se numeste Proba veritatii! Iar essenta democratiei este tocmai Prezumtia de nevinovatie! >> pana la proba contrara, decisa de instanta de judecata, pe baza probelor administrate! (si la care eventual, poti face recurs!)... Success!
Tout eu...Revin… Cristinab e important daca exista martori la scenele respective sau ti le spune intre 4 ochi. E vorba despre onoare. Iti recomand un avocat si impreuna veti vedea daca e vorba de calomnie sau difamatie. Intre ele e o diferenta. Exemplu :
E probabil ca aceasta persoana minte foarte des (acuzatorul arunca banuiala - difamatie)
Persoana aceasta minte foarte des (minciuna din partea acuzatorului - calomnie).