| Carina408 a întrebat:

Buna seara la toată lumea, am și eu o întrebare cine ma poate ajuta.
Am furat in Germania din magazin.
Au venit polițai nu mi-a spus nimic, de fapt mi-a spus ca nu se va întâmpla nimic doar ca am interdicție in magazinul respectiv.
Acum am primit o scrisoare ca sunt chemat la tribunal și ca sunt acuzat de furt.
Probabil acel om de la magazin m-a dat in judecată, de fapt sigur, ma rog ce se poate întâmpla, amenda penală?
Și dacă o sa am probleme la cazier in Germania in România o sa apare acele probleme din Germania?
Adică dacă vreau sa ma angajez in România și îmi cer cazier o sa se vadă treaba asta?
Va rog dacă ma puteți ajuta cu răspunsuri mi-ați fi de mare de folos, mulțumesc.

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu cunosc legislatia penala din Germania, asa ca nu stiu daca si ce pedeapsa vei primi.
Daca esti condamnat penal pedeapsa poate fi comunicata si in Romania, asa ca vei avea cazier si aici.

| relian a răspuns:

E in regula, no sa patesti mai nimic.Te duci judecatorul te va intreba daca ai furat, o sa spui ca da, o sa te intrebe de ce ai facut-o, o sa le spui ca ai ticu asta sau cum se numeste, sa iei lucruri din magazine, laughing asa no sa-ti faca nimic.Le spui ca uneori nu te poti abtine, desi ai bani sa cumperi, ai mania asta sau boala ceo mai fi, cauta si tu si vezi cum se numeste.

Asa sigur nu vei patit nimic, nici macar amenda, dar depinde de judecator.
Cam sfatul asta e cel mai bun.Ce ai furat, banui ca odata ce teau prins aia, tiau luat inapoi, asa ca nu iai prejudiciat cu nimic tu personal.

Ma mira ca un magazin sa dea in judecata pe cineva ce la prins, nu vad ce or sa rezolve cu asta.

Oricum judecatorul sigur o sa spuna ca nu e bine ce ai facut, dar nu o sa iti ia gitu, oric e cred cei cu acel magazin.

Asa ca povestea asta leo bagi, spui ca nu mereu te apuca chestia asta, dar cand te apuca asa mai rar, cu greu te poti abtine laughing asa o sa scapi.
De Ro nu cred, nu ai cazier in Ro sau n-o sa ai, nu cred aia sa trimita cazurile lor catre alte tari, doar daca cine stie ce mare mafiot esti si te dau aia in urmarie laughing

| Violleta2022 a răspuns:

Cu siguranta vei avea cazier in Germania daca nu te prezinti la tribunal pentru a aduce dovezi sau te disculpa
Posibil chiar sa te extradeze sau chiar sa-ti puna interdictie sa mai intri in Germania.

| ReddY25 a răspuns:

Of of, ce ți-a trebuit?

| andreea1408 a răspuns:

Sunt si eu in aceeași situație. Pe 25 Ianuarie sunt chemată la tribunal. Cum s-a sfârșit totul?

| Alexx1105 a răspuns:

Bună, ce ați rezolvat? Am un prieten care se află în aceeași situație și aș vrea să știu mai multe detalii, mulțumesc!