Aproape sigur vei fi amendat si iti va fi suspendat dreptul de a conduce pe 60 sau 90 de zile, depinde cu cat ai depasit viteza (sub sau peste 50 km/h).
Inainte de aceasta vei fi chemat la politia rutiera sa spui cine a condus masina si abia apoi se va intocmi procesul-verbal de contraventie.
Stiti ceva concret sau doar povesti? Eu vorbesc de pistolul radar nu de radarul de pe MCV. Amenda e amenda, teama mea este permisul! Ca daca am depasit acei 50 peste limita e vorba despre 90 de zile fara "instrumentul muncii". Se poate declara alt sofer oare sau camerele sunt atat de bune incat se poate identifica si fata conducatorului auto?
Ar trebui sa stii si tu, scrie in Codul rutier, citez:
"ART. 109
(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.
(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2), procesul-verbal se poate încheia şi în lipsa contravenientului, după stabilirea identităţii conducătorului de vehicul, menţionându-se aceasta în procesul-verbal, fără a fi necesară confirmarea faptelor de către martori."
Nu este nevoie sa se vada fata conducatorului auto, dupa ce vei fi chemat si vei spune ca tu ai condus.
Ai primit amenda pana la urma
Spune-i, te rog lui "suntserios" (eu nu pot sa-i spun ca l-am blocat pentru ca ma saturasem de idioteniile lui!), ca amenzile vin prin posta nu doar din Romania ci si din alte tari europene. Cat despre luarea permisului te anunta ei si daca nu te duci sa-l predai risti sa faci puscarie. Uite aici un articol elocvent: http://bit.ly/2uzO79P Dar el saracu' daca nu citeste decat cartile de Poker n-are de unde sa stie!
Vitezometrul din bord arata intotdeauna mai mult.
Poate ca limita in afara localitatii era mai mare.
Nu vin amenzi prin posta de la rutiera.
Din cate stiu da la prieten ce este la politia rutiera amenda va veni prin posta...p.s. asa a patit unchiul meu
Eu nu am auzit pe nimeni sa primească amenda de viteza prin posta. Mai ales ca în cazul asta trebuia sa ii ia și permisul.
Nu am primit nimic prin posta. Si dupa o perioada atat de mare, nici nu o sa mai primesc. Am avut noroc.
O zi faina.