Trista poveste, daca as fi intr-o situatie financiara buna as renunta la o parte din bani sa iti vin in ajutor.Pacat..oricum sper sa se termine cu bine chestia asta.Numai bine!
Ce fel de act va trebuia? Daca actele de proprietate erau in regula, ma gindesc numai la certificatul fiscal.Iar acela nu se poate scoate fara plata impozitului. De ce nu ati patit impozitele daca tot ati primit bani? Sau, despre ce act este vorba?
Este vorba de un proces verbal din anul 1952 pe care mama nu il poate gasi. Casa asta este a familiei mele din momenul construirii, cand nu existau strazi, doar cateva case, undeva prin anii 1930-1940. Si chiar daca acum este Bucuresti aici, atunci era un sat.
Si de atunci pina acum, casa nu a mai schimbat proprietarii? De la strabunici pina la mama, cine a avut titlul de proprietate? Dupa ce a cistigat procesul cu unchiul, mama nu a intabulat casa? Aici este problema? Sau este intabulata dar matusa a pus interdictie de vinzare din cauza datoriei?
Daca locuinta a fost intabulata (inscrisa in CF), nu vad ce nevoie mai este de acel proce-verbal. Dai frinturi de informatii din care nu se intelege nimic.
Daca acel PV este vital si e facut cu o institutie, mama sa caute o copie a sa la Arhivele nationale.
Stai ca nu inteleg ceva, exista acea hoatrarea judecatoreasca prin care mama ta este pusa in posesia casei, de la judecata cu unchiul tau, cum nu are drept de vanzare a casei?
N-am spus asta. are drept, a pus-o in vanzare, am primit de la cumparatori banii pentru sulta care o aveam de platit matusii dar a trecut perioada limita pentru terminarea vanzarii. Pentru vanzare mama avea nevoie de un act pe care nu il poate scoate si acum trebuie sa le dam cei 7 000 de euro inapoi. Nu avem de unde pentru ca i-am platit matusii acea sulta.
Ce este aia sulta? Mai baiatule mama ta a castigat un proces cu unchiul tau, asa-i? prin acea hotarare judeatoreasca voua va revine casa, mergeti a cartea funciara sa o inscrieti si poate sa o vanda, daca nu au existat acte cum v-a data matusa in judecata, in ce temei, tu nu cunosti totul