anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara, ma poate ajuta cineva cu explicatia mai pe scurt? Nu inteleg asa bine in termenii acestia, ideea este ca am circulat cu permisul suspendat am fost in judecata iar astazi am intrat pe Portal sa vad ce sentintă am primit si asta scrie acolo., dar nu vad nimic legat de permisul de conducere sau ceva. estimata: 09:00
Complet: C4-PENAL-amanare
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 335 alin. (2) C.pen., art. 396 alin. (1), (4)? i (10) C.proc.pen. rap. la art. 83 C.pen. stabileşte faţă de inculpatul *************** pedeapsa de 6 (? ase) luni închisoare, pentru săvâr? irea infrac? iunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere faptă prev. de art. 335 alin. (2) C.pen. În temeiul art. 83 C.pen., amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 C.pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 85 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Dâmboviţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 86 alin. (1) C.pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Dâmboviţa. În temeiul art. 404 alin. (3) C.proc.pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 274 alin. (1) C.proc.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 800 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 300 lei este aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la data comunicării hotărârii, care se depune la Judecătoria Moreni. Pronun? ată astăzi, 29.10. 2024, prin punerea solu? iei la dispozi? ia păr? ilor? i-a procurorului prin mijlocirea grefei instan? ei.
Document: Hotarâre 694/2024 29.10. 2024

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Inseamna ca ai fost condamnat la pedeapsa inchisorii pe o perioada de 6 luni dar cu amanarea executarii, asa ca nu vei fi inchis acum si s-a fixat un termen de supraveghere pe o perioada de 2 ani.
Daca in aceasta perioada nu vei mai comite o alta infractiune si vei respecta toate obligatiile stabilite atunci nu vei mai executa pedeapsa stabilita, daca le incalci vei executa pedeapsa in inchisoare. De asemenea daca comiti o alta infractiune si esti condamnat se vor cumula pedepsele.
Permisul de conducere iti va fi anulat si vei putea sustine examinarea pentru obtinerea unui nou permis dupa o perioada de cel putin 1 an de la rtamanerea definitiva a hotararii de condamnare si aceasta ramane definitiva dupa trecerea celor 10 zile, daca nu faci tu apel sau nu face apel Parchetul.
Daca nu esti multumit de pedeapsa si obligatiile stabilite atunci poti face apel.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ai fost condamnat la 6 luni de închisoare fara executare în caz că respecti termenii timp de 2 ani.

Permisul e anulat cel mai probabil.

| relian a răspuns:

Permisul de conducere il ai suspendat, ce sa mai vezi scris? Aceasta situatie, ultima, in care ai fost prins fara carnet, este situatie noua, n-are a face cu situatia cand tiau suspendat permisul, acum teau prins fara permis, deci este alta pedeapsa.

Permisul va ramane suspendat asa cum a fost el la prima data suspendat.
Dar sa ajungi sa te bage la puscarie ca ai condus fara permis, numai la oameni dusi cu pluta mai vezi asa ceva, de parca ai omorit pe careva.
Ei merg pe ideea ca ai putea omori, daca ai permis suspendat, gandire de oameni handicapati,
Multi o sa sara mie in cap ca nu am dreptate, nu gandesc bine.Dar eu pentru ca am locuit in mai mult decat o tara, am vazut, vad si altundeva cum se procedeaza, imi pun intrebarea de ce este asa si nu altfel, analizez si ajung la concluzia ca romanii, sau europenii in general sunt niste feudali handicapati cu legi handicapate laughing

In SUA daca te prinde ca circuli fara permis, ATENTIE fara permis deloc, nu-ti face nimeni nimic, nici amenda nu primesti macar, depinde de situatie, dar sa faci puscarie, vai de capu nostru, dar ce ai facut?

De suspendat permisul nu-ti susupenda nimeni nimic, aici ori ai permis ori nu ai, daca faci greseli nu iti ia nimeni permisul nici sa til suspende, ca nu are de ce, pentru ce.
Cum am spus daca esti roman si ai trait doar acolo, nu ai scos capu nicaeri in lume, daca nu mai stii si ce legi mai au si alte tari, daca nu analizezi, logic vei spune ca au dreptate romanii, este o elge buna, dar va spun eu, va garatez este o lege idoata, data de niste idioti.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru relian):

Au mai trait si altii prin alte tari dar soferi asa indisciplinati ca soferii romani, mai rar!
Suntem in top morti in accidente rutiere din Europa!
Era cazul sa introduca niste pedepse punitive.
https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/271991

In cazul de fata, dumnealui nu face inchisoare. E doar o avertizare.

| relian a răspuns (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Vezi vreo logica sa il bagi la inchisoare, sau chiar sai dai pedeapsa aia cu inchisoare cu suspendare?
Explica te rog, arata ca are logica legea respectiva. Asa sa dam din gura doar, nu merge doar pe vorbe.
O lege trebuie sa aiba logica sa aiba o explicatie.

Uite explicatia mea. Omul in cauza a gresit si politia, legea ia suspendat permisu corect?
Dupa X luni, sau zile, cit iau suspendat permisul, omul nu are voie sa circule cu acea masina corect? asta spune legea.

Ce face omul nostru intre timp? Aia e, nu face nimic laughing sta si asteapta sa treaca suspendarea si apoi va face ce? Va conduce masina corect?
Ce anume s-a schimbat prin faptul ca tu iai spuspendat acelui om permisul? Nimic, esti de acord? Din punct de vedere al permisului, al soferului, absolut nimic nu s-a schimbat.
Omu ce stia inainte sai suspende permisu, tot aia stie si dupa ce i-au dat permisul inapoi, corect?

Avind in vedere acest lucru, adica ca omu na devenit mai destept, mai indeminatic sa conduca, faptul ca ii suspenzi tu permisul cateva luni e un dezavantaj, atit pentru guvern cit si pentru sofer.

De ce? Odata guvernul pierde taxe ce lear fi luat de pe urma lui, benzina, mers la mecanic etc, plus ca omul is iese din mina cum zic oamenii laughing
Legea asta nul face pe om mai experimentat, nul face mai bun sofer suspendindui permisul corect?

Atunci te intreb, de ce ii suspenzi permisu? Te intreb, care este diferenta dintre felul lui dea conduce inainte de suspendare si dupa suspendare?
Crezi ca el in timp ce era suspendat era un sofer mai slab, decat era inainte?
Crezi ca dupa ce trece suspendarea si el iar conduce, o sa fie mai bun sofer ca inainte, sau in timpul suspendarii?

Iti garantez ca el tot omul ala este, ca va sofa exact la fel, nu s-a schimbat absolut nimic, nici inainte nici in timpul si nici dupa suspendare.

Arata si tu ca legea care spui este dreapta, sau logica, si o sa zic ca si tine.
Eu ti-am explicat logic ce s-a intamplat si ce se intampla.
Sai faci unui om dosar pentru nimic, eu vad in asta o lege abuziva, nu care sa ajute pe careva, nici macar pe tilhari nu-i ajuta, pe cei care conduc, atit de prosti is, ca singuri is taie malaiul de sub ei.

Asa se intampla cand ai la conducere niste lichele, niste handicapati, dau legi handicapate laughing
Sa ajungi sa faci puscarie pentru absolut nimic, ca nu ai respectat o lege idioata care nu ajuta pe nimeni cu absolut nimic.

Nu este avertizare deloc, omul ala are dosar, ala va ramane, aia il poate afecta, o sa fie privit ca un criminal, ca un raufacator, pentru ce?
Ca asa vor tihlarii, iar pentru ei legile astea nu se aplica, pun pariu ca daca un parlamentar sau ministru ar circula fara permis sau cu permisul suspendat nu-i face nimeni nimic.

Ma voi stiti de ce americanii au legile care le au? Uite tocmai de asta, ei cand au facut acele legi le-au gindit, au cautat logica, nu au dat legi dupa cum batea vantul afara
Stii ca america are constitutie de cand s-a format SUA si legile alea inca functioneaza si fara modificari?
Oare de ce la aia se poate si la handicapati nu laughing ei uite de aia, ca is legi logice, gandite, nu luate de la vecini, sau de la aia care dorm prin parlament si treziti, voteaza si ei fara sa stie ce.

Inca ceva, poate si aici legea spune ca trebuie sa ai permis sa conduci, dar politistul mai aplica legea si dupa caz, adica dupa ce se intampla, sunt asa lasati sa aprecieze si sa aplice ce cred ei ca este bine in situatia data.

Este exemplul de aici, nu s-a intamplat nimic, nu accident, nu a murit nimeni, nu daune materiale, aici politistul te lasa sa pleci, bineinteles dupa ce te verifica, sa nu mai ai belele, dupa ce suna pe parinti daca esti sub 21 de ani si sa le spuna sa isi tina odrasla mai sub papuc, deci polistitu apreciaza astea si te lasa, sau te amendeaza, dar nu exista sa te bage la puscarie, mai ales daca esti curat, nu mai ai si alte probleme cu legea.

Nu spun din auzite, chiar ni s-a intamplat, o mexicanca de pa banda 1 a trecut pana pe bada 4 la semofor sa faca stinga si nea agatat bumperul.A oprit, a venit politia, ea nu stia nici engleza macar laughing a venit politia, i-a cerut acte, navea nici permis macar laughing a sunat parintii au venit aia leo dat avertisment sa aiba grija de fisa si asta a fost, nici macar asigurare nu avea laughing

Dar sunt cazuri cand daca nu ai asigurare, cum am patit chiar eu, uitasem sa trec asigurarea pe masina noua, desi aveam asigurare platita era pe masina ce nu o mai aveam, polististu ma amendat, ba mia oprit si masina, mi-a luat-o si o duso intr-un parc, am mai platit si acolo ceva malai, sa o iau, dar dupa ce am mers cu asigurarea la aia.
Dar nu mi s-a luat permisu, pentru ce? Aici nici cu puncte nu-i, poti sa ai milioane de amenzi, este bucuria guvernulu ca aduna malai de la tine laughing
Ba zice mai dai mai fa ca te lasam lefter.Indiferernt ce se intijmpla, aiaci nu iti ia nimeni permisu, chiar daca se fac accidente, chiar de se fac accidente grave, nu face nimeni intentionat accident, sa fim seriosi.
Deci cam asta este logica, are logica, nu vrea nimeni accidente, nu vrea nimeni sa ia amenda, dar se intampla, deci nu vad suspendarea permisului un mod dea rezolva ceva.

Cei care tiau dat permisul in ce baza ti lau dat? Ma suspenzi de ce? Adica vrei sa spui ca nu stiu sa conduc laughing dar nu tu mi-ai dat permisu. Asta exceptind suspendarea din cauze mecanice alea masinii, desi nu vad daca se suspenda pentru astea.

Arata ca legea are logica.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Cronologic:
Ai comis-o in trafic si Politia ti-a suspendat permisul.
Ai continuat sa circuli fara permis si Politia te-a prins.
Ti-au deschis dosar penal.
Judecatorii te-au condamnat la inchisoare.
Totusi, amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Citeste cu atentie care sunt măsurile de supraveghere si repecta-le, altfel vei face inchisoare cu executare.