| Cherida a întrebat:

Buna seara, ma scuzați de deranj.
Soțul meu are o datorie de 600 de mil vechi la impozit.
Acum 7 ani un prieten l-a convins sa inscrie doua masini pe numele lui urmând ca, "prietenul" sa plateasca impozitul, etc.
După un timp cei de la taxe si impozite l-au înștiințat pe sot cat are de plata la acea vreme deoarece acel om nu platise impozitul doi ani și nici nu au mai tinut legatura intre ei. Sotul nu a luat nici o masura. A mai trecut ceva timp si "prietenul" a facut o magarie si l-a prins politia cu masina si (nu stiu alte detalii) si a pus sechestru pe masina. Timp de încă 2 ani masina a fost confiscată de catre poliție timp in care impozitul masinilor tot creștea. Cei ce se ocupa cu reținerea masinii au vandut-o in lipsa soțului meu fără nici un acord.
In 2018 s-a stagnat acea suma si de aceea sunt doar 600de mil vechi la impozit. Cei de la Anaf l-au găsit la locul de muncă și i-au pus proprire.
Eu stiu ca nu se mai poate face nimic ca totul a fost cu acordul lui însă va rog mult sa ma ajutati cu un sfat pentru a ma lamuri de ce a pus la impozit si acei doi ani in care masina a stat confiscată? Nu se poate face nimic în conditiile în care masina a fost vândută în lipsa proprietarului? Pot face ceva in privinta asta? Vreau macar sa imi scadă cei 2 ani impozitul cat timp a stat la politie, nimic altceva.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, sotul tau este bun de plata, fiindca in ochii legii el este propietarul masinilor si el este cel responsabil de plata impozitelor.
Cand faci ilegalitati, asteapta-te si sa platesti oalele sparte.
In ce privesc milioanele vechi s-au schimbat acum vreo 10 ani, sotul tau avand sa plateasca suma acutalizat, probabil 6000 de lei.
Sa plateasca impozitele si sa recupereze masinile, pe acre le poate vinde ca sa-si recupereze banii, odata ce ele sunt pe numele sotului si legal, el este propietarul.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Despre ce bolizi de lux cu motoare de 6L e vorba? Ca altfel impozitul auto e pana in 100 lei și povestea ta nu are niciun sens...

| Cherida explică (pentru suntserios):

Interesează-te si ai sa vezi ca o mașină cand are un motor mare cu atat impozitul este pe masura. Nu are rost sa spun marcile mașinilor deoarece nu au fost ale sotului meu. Doar le-a inscris. Si nu a fost vorba doar de impozit au fost si amenzi si taxe si s-au adunat toate.

| suntserios a răspuns (pentru Cherida):

Asa, am inteles... erau masini de lux.
Si totusi 7 ani ne a facut dragul tau sot?
A stat si a vazut cum se aduna datoriile si l-a durut la fundulet pana l au ars nu?

| Cherida explică (pentru suntserios):

Exact! A crezut în prietenul lui pana in ultima clipa. Baga mana in foc ca o sa achite datoria la impozit.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ia legatura cu un avocat si el cunoscînd legea te va ajuta nu noi ca nu stim.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Dupa 5 ani in interiorul termenulu (adica de la 1 ianuarie al anului urmator celui in care datoreaza amenzi sau taxe si pana la 31 decembrie al celui de-al 5-lea an) sumele datorate se prescriu.
La tine se prescriu sumele datorate pentru anii 2016-2020.
Masinile nu puteau fi confiscate, tinute la politie si fi vandute fara sa fie instiintat proprietarul. Daca nu a fost instiintat, este un abuz si poate actiona in instanta. Daca a fost instiintat, dar el nu a intreprins nimic pentru recuperarea lor, este bun de plata.
El plateste impozitul pentru perioada in care a fost proprietar.

| Panamax a răspuns:

Prostia se plateste.