Mama ta nu poate trece pe numele tau casa, deoarece nu este proprietara pe intreaga casa, doar pe jumatate si numai aceasta jumatate o poate trece.
Dupa deces trebuie sa se faca mostenirea si, in cazul expus, mama va mosteni cota de 1/4 parte din jumatate (1/8 din intrega casa) iar cota de 3/4 parte din jumatate (3/8 din total) se imparte in mod egal tie si surorilor, fiecare va mosteni 1/4 din jumatate (1/8 din total).
Dupa mostenire mama voastra va avea 5/8 din casa si aceasta parte ti-o poate vinde sau dona, cu specificatia ca la decesul ei surorile vor putea cere reductiunea (reducerea) donatiei, deoarece le-a fost incalcata rezerva succesorala. Rezerva succesorala reprezinta jumatate din ce-ar fi mostenit daca nu exista contractul de donatie.
In primul rand sincere condoleante si imi pare rau, ai mei nu au patit nimic multumesc Domnului doar ca is despartiti, raspunsul meu este: In Romania ce ramane dupa parinti merge drept mostenire urmasilor, in cazul acesta voi 3, poa sa zica si sa scrie orice in testament, se imparte la 3, ti-o spun 100%, Bafta!