| annamariahgbl a întrebat:

Bună seara. Pentru cine are habar de o așa situație, am și eu o întrebare la care la instituția competenta din orașul meu, nu mi s-a dat nici un răspuns. Am o fetiță. Sunt in CCC până pe 24 octombrie,când ar trebui sa incep munca. Sunt însărcinată din nou,dar prenatal pot abia spre sfârșitul lui noiembrie sa îmi iau,și nici nu mă pot întoarce la munca deoarece nu am cu cine lăsa fata si daca as avea cu cine este prea dificilă ca și copilaș sa stea cu altcineva. Deci există posibilitatea să nu mi pot lua prenatal. Daca nu intru in prenatal, nu mai iau nici acea indemnizație de creștere a copilului, de 2 ani?

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are nici o legatura concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului cu concediul (format din prenatal si postnatal) si indemnizatia de maternitate, cu exceptia faptului ca acela pentru cresterea copilului se ia in continuarea celui de maternitate.
De altfel nu este obligatoriu sa se imparta in 2 parti egale concediul de maternitate, respectiv 63 si 63 de zile, se poate imparti si inegal, singura conditie este ca acela postnatal sa fie de minim 42 de zile, asa ca poti lua concediu prenatal cu 84 de zile inainte de nastere.
Asa fiind te poti prezenta la lucru cateva zile si apoi soliciti concediul de maternitate (prenatal).