| bizo95 a întrebat:

Buna seara primarul impreuna cu viceprimarul au accesat fonduri europene pentru modernizarea drumurilor si santurilor din comuna dar cand au modernizat santurile le-au facut cele noi langa strada mi-au taiat pomi mei fructferi si au luat pamantul de langa strada mi-au spart si podul vechi din beton acum tot cade strada sta s-a cada la Unchiul meu i-a spart strada pur si simplu cand au sapat cu buldoexcavatorul eu as vrea sa-i actionez in instanta pentru ca mi-au luat pomi mei fructiferi si mi-au distrus strada si spart podul vechi ce credeti am vreo sansa daca chem un expert s-a faca expertiza si dupa sa predea rezultatul unui avocat dupa care sa-i chem in tribunal?

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca pomii fructiferi erau pe terenul proprietatea ta atunci ai sanse sa fii despagubit. In mod normal trebuiau sa faca exproprierea pentru utilitate publica, cu plata anticipata a unei juste despagubiri.
Cere despagubiri de la consiliul local si, daca nu rezolvi amiabil, poti sa actionezi in judecata.
Inainte de asta ar fi bine sa te consulti cu un avocat, sa vada daca ai probe, mai ales acte, ca terenul este proprietatea ta.

| bizo95 explică (pentru Ioandelasal):

Strada si pomi fructiferi sunt in afara curti dar erau ai mei

| Ioandelasal a răspuns (pentru bizo95):

Daca poti dovedi dreptul de proprietate atunci ai dreptul la despagubire.

Întrebări similare