| anonim310124 a întrebat:

Buna seara! Scriu aici pentru ca efectiv am ramas fara putere si nu mai stiu ce sa fac, simt ca cedez psihic! Am un frate care are 20 de ani si are handicap usor, cel mai mic grad de handicap unde toti doctorii spuneau ca el este practic ca si normal are niste probleme neinsemnate efectiv, a fost acuzat de agresiune sexuala el fiind nevinovat ( aici e o poveste mai lunga, e ft mult de explicat ), si acum este internat la un spital de psihiatrie cu masuri maxime de siguranta, am fost astazi cu parintii mei la tribunal pentru contestatia care a fost depusa de avocata lui, dar a fost in zadar, a fost respinsa, sentinta fiind definitiva si irevocabila! Credeti ma ca pana si avocata lui a inceput sa planga la cele auzite, ca sa intelegeti ce nedreptati se fac in tara asta! Problema este ca el este internat de 5 zile si astazi am fost sa l vedem, deci credeti ma el fiind o persoana activa, vorbareata, plin de viata, astazi cand am fost sa il vedem nu se mai tinea pe picioare, nu mai tinea ochii deschisi, se chinuia sa lege cuvintele era efectiv ca si drogat! Si asta din cauza pastilelor, injectiilor foarte tari care i sunt administrate cu
forta! Sentinta finala fiind. ca el va trebui sa stea acolo cateva luni pana la " ameliorare " dar daca el in 5 zile a ajuns in halul asta, la. telefon nici nu ma mai recunostea, o sa devina ne-om in cateva luni, efectiv il distrug acolo! Ce mai este de facut? Sunt efectiv disperata, este fratele meu, sufletul meu nu pot sa privesc cum il distrug asa nevinovat!

6 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Nu stiu cat pe 'nemerit' a fost el acuzat, este discutabil si asta dar cu siguranta am intra in chestii subiective!
Pe langa faptul ca nu stiu ce fel de handicap usor are el daca este unul fizic, psihic etc
Cei care intra ca internati la spitalul de psihiatrie fara sa fie "nebuni" nu vor iesi neaparat nebuni!
Ce ai vazut tu ca l-a facut leguma poate sa fie pe moment, pentru persoane care nu au mai luat niciodata sau nu au luat perioade lungi de timp "tratament pentru cap" in primele zile, saptamani ii face legume, dar dupa aceea isi revin treptat!
Deci nu va ramane asa pe viata!
Este si cazul alcoolicilor cronici care urmeaza tratamente la psihiatrie, cand ii vezi sunt praf, la cateva zile saptamani cand se "elibereaza" din spital, par oameni noi si incep iarasi sa bea!
Tratamentele acestea puternice de cap (le numesc asa la modul general, caci nu stiu ce anume i-au administrat si pentru ce problema) dau astfel de efecte adeverse doar cat sunt administrate, cand ele vor fi eliminate din corp total (fiecare medicament are o alta perioada de injumatatire-pana la eliminare completa) totul va reveni la normal!
Este un mit ca la nebuni iti face electrosoc si iesi leguma, poate se facea acum 100 de ani, insa nu si acum.
Puteti si recomand sa ii faceti vizite regulat sa va asigurati ca este pe linie de plutire, asta insa discutati cu avocatul care l-a reprezentat, pentru ca lui i se aplica un alt program de vizita fata de o persoana internata la spitalul de psihiatrie dar care nu are o condamnare in acest caz data de o instanta!

| anonim310124 explică (pentru Simpatic):

Cunosc cazuri care au fost omorati in astfel de spitale, de aceea ma tem! Ma mai tem si ca in acesti ani, toti doctorii la care a fost ne au recomandat sa nu i administram medicamente pentru ca nu are nevoie si ba chiar ii fac numai rau! El are un handicap psihic ( retard mental usor ). Ceea ce ma omoara pe mine cel mai tare este ca e obligat sa stea acolo si chiar sa ia aceste medicamente, ca pedeapsa, el fiind nevinovat! Credeti ma ca stiu ce vorbesc! E incredibil ce se intampla in tara asta!

| Simpatic a răspuns (pentru anonim310124):

Daca considerati ca este nevinovat cautati un alt avocat mai priceput decat avocata de care ati zis!
nu se omoara nimeni voit cu pastile in spitale, pentru ca exista raspundere penala indiferent daca esti medic, asistenta sau omul strazii, legea este pentru toti!
puteti sa il vizitati mai des si sa va interesati de starea lui, dar cum ziceam prin avocat si apoi mergeti in vizita sau cum se merge la o persoana "arestata" in spitalul de psihiatrie.
Si cum am zis recomandat ar fi daca considerati ca nu afost judecat corect sa faceti contestatie (daca se mai poate) dar nu inainte de a va lua un avocat bun!
Totusi cand suntem vinovati sau cineva drag este gasit vinovat avem felul nostru subiectiv sa spunem ca este nevinovat, stii ce gluma circula printre puscariasi? ca toti sunt nevinovati! De asta nu ii crede nimeni nici pe cei care ajung acolo desi chiar sunt nevinovati, ca a devenit un cliseu sustinerea nevinovatiei cand esti incarcerat.

Si totusi trebuie sa te gandesti ca poate o sa fie bine pana la urma dupa perioada de "detentie", adica de ce te gandesti ca va muri sau ca o sa iasa mult mai rau de acolo?

| anonim310124 explică (pentru Simpatic):

Nu stiu ce sa spun..este clar nevinovat a ajuns in situatia asta din cauza unei fete cu foarte multe pile care a reusit sa i faca rau! Totusi gandul ca e acolo fiind nevinovat, astazi cand am fost la el a inceput sa planga rugandu ma sa-l scot de acolo, de bine ce le este acolo...nu as fi avut probleme credeti ma daca era vinovat, pana la urma, ai facut ceva, iti asumi si platesti, dar tu cand esti nevinovat de ce trebuie sa suporti toate astea? Multumesc frumos oricum!

| LordCristobal a răspuns:

Sincer e socant ceea ce spui.Chiar astea patea Eminescu in ultimii ani ai lui de viata.
Sincer nu stiu daca poti face mare lucru, eventual daca i-ai pune un microfon ascuns intr-o haina sa poti auzi daca e supus la rele tratamente.Asta daca poti sa intri sa il vizitezi.

| Dalmore a răspuns:

laughing nu are nimeni nimic de câștiga luându-se de un copil cu handicap, ocupă un pat degeaba, dă de muncă unor oameni care au deja destule pe cap, probabil ești la fel de tembelă ca el și nu înțelegi ce e agresiunea sexuală.