| Ioanastr a întrebat:

Bună seara, știe cineva cum pot afla dacă s-a deschis în instanță un proces de succesiune și nu îl gasesc pe lege5.ro? Se poate să fie dosarul pus pe privat? mulțumesc

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Cauti pe portalul instantelor de juidecata, la judecatoria unde ar fi fost deschis procesul, cu numele si prenumele reclamantului.

| gabriela2201 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Multumesc de raspuns. Tatal meu a decedat inaintea bunicului pentru care se face succesiunea. Matusa-mea daca a deschis deja un proces in instanta; Am inteles ca eu, impreuna cu originalele doc. de nastere si deces al tatalui, respectiv extras de la primarie pentru bunic pot accepta cota mea succesorala. Dar nu se incheie aici, nu? trebuie stabilit cine ce mosteneste loturi exacte in cazul acesta parcele de teren arabil. Asadar stii daca ne reunim ori la tribunal ori la notar cu totii?

| Ioandelasal a răspuns (pentru gabriela2201):

Daca matusa ta a deschis deja un proces pentru mostenire atunci acolo se poate rezolva cu toate, respectiv stabilirea mostenitorilor, a cotei succesorale pentru fiecare mostenitor si partajul succesoral (ce revine fizic pentru fiecare).
Doar ca eu cred ca a ales gresit, in instanta costa mai mult decat la un notar public.

| gabicoo a răspuns:

Caută pe portal just.ro