Valabilitatea cartii de identitate, care a expirat pe perioada starii de alerta, a fost prelungita pe toata perioada acesteia si inca 90 de zile dupa incetare, conform art.4, alin.(5) din L.55/2020, citez:
"(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări."
Asa fiind te poti reintoarce in tara linistit, avand in vedere ca inca suntem in stare de alerta.
De unde ai gasit asta?
Imi poti da un link
Chiar nu mi-ai citit atent raspunsul?
Ti-am indicat legea, articoul si aliniatul din lege, ti l-am citat, ce nevoie ai de link? Cauta pe internet si o sa gasesti legea.
Poti merge cu buletinul expirat doar pana la vama, ca mai departe nu ai cum sa treci, fiindca nu ai nici un act de identitate valabil.
Asta este o cerinta obligatorie si eliminatorie, neputand fii negociata sau ignorata sau schimbata cu un bilet de voie, scris de parinti.
Mergi de urgenta la Politie sa-ti faci buletin, ca si asa esti pasibila de amenda, fiindca ai trecut peste termenul admis, de expirare (90 zile).
Pai o sa mere cu mama pana in Romania cu ceest scop plec ca nu am putut pleca inainte ca am fost in carantina
Nu dar nu cred ca ar fi problema daca plec cu mama ca trebuie sa fac buletinul de 18 ani
Buna, din cate stiu eu, daca poti sa treci toate granitele ( cu auto ) din cipru pana in Romania sau granita ( cu avionul ) din cipru catre Romania atunci in Romania poti cere la intrarea in tara o "derogare". Verifica totusi la telefon cu Ambasada romaniei acest lucru.