Deocamdata nu poti sa ceri nimic, tatal tau nu are nici o obligatie fata de tine.
Doar la decesul lui vei avea dreptul la mostenire.
Numele este al tau, nu al lui taica-tu. Este pentru prima data cand aud o asemenea intrebare. Nu a existat nici o lege in acest sens niciodata. Tot ce datoreaza un parinte divortat este sa contribuie la intretinerea copilului, cu cota-parte din veniturile pe care le are: un copil - o patrime, doi copii - o treime, trei si mai multi copii - jumatate.
Am uiat sa te intreb: mama ta primeste pensie de intretinere pentru tine de la tatal tau?
Nu exista nici o lege de genul
iar copii INTOTDEAUNA primesc numele tatalui, chiar daca parintii nu sunt casatoriti, altfel, tatal trebuie sa fie de acord, sau sa nu fie prezent
Nu-i obligatoriu sa primeasca numele tatalui, daca nu sunt casatoriti. Sunt familii casatorite - rare - unde sotii isi pastreaza fiecare numele de familie, iar copiii pot primi oricare din cele doua nume de famile sau chiar amandoua.
Ce vârstă ai acum? Mama ta trebuie sa acționeze în instanta pentru pensie alimentara, pana la 18 ani, iar dacă continui studiile, pe toată durata studiilor
Acum sunt angajat si am 22 de ani.Am terminat 12 clase si m-am angajat.Pensia alimentara am primit pana la 18 ani.
Da, nu mai ai dreptul decât la moștenire după decesul tatălui, când se va face partaj.
Ehe tu ești boss . Al meu nu mi-a dat nici pensie alimentara, mi-a mâncat și alocația pana a reușit mama sa o mute pe numele ei și ca moștenire. Ei bine sa dau niște bani la notari ca să aflu că a vândut pământurile cu "promisiuni de vânzare"
. Deci praful de pe tobă! Poate tu o sa ai ceva de luat după decesul lui.
Dar parintii tai sunt despartiti?
Da, sunt despărțiți de când aveam aproximativ 2 ani. Nu au fost căsătoriți, au trăit în concubinaj dar am fost recunoscută de el. Bineînțeles că și mama a cerut pensie alimentara dar cum trăim în România. La momentul acela el nu lucra și a primit răspunsul ca nu are de unde sa i se ofere. Bineînțeles că el între timp a lucrat, altfel cu ce ar fi trăit? Oricum, ideea este ca nu m-am ales cu nimic cât a fost în viata și nu m-am ales cu nimic nici după moartea lui.
Andreea, te-ai ales cu o lectie foarte importanta: vei sti cum sa iti alegi partenerul, sa nu fie ca tatal tau.