Http://economie.hotnews.ro/......00-lei.htm
Intre timp posibil sa se fi schimbat, vezi si tu. La cum se schimba legile... cel mai bine suni la astia unde se face dosarul.;)
Esti in concediu si primesti indemnizatia pentru cresterea copilului, pesemne ai optat pentru o perioada de 2 ani.
Conform OUG 111/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.9.(1) Concediul şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1), art. 5 şi 6, precum şi stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre naşteri sau, după caz, pentru fiecare dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2).
(2) Durata de acordare a concediului prevăzut la art. 2 alin. (1) se prelungeşte corespunzător în cazul suprapunerii a două sau mai multor situaţii de natură a genera acest drept.
(3) În cazurile prevăzute la alin. (2) se acordă o singură indemnizaţie, în cuantumul prevăzut de prezenta ordonanţă de urgenţă.
(4) Pe perioada suprapunerii situaţiilor prevăzute la alin. (2), cuantumul indemnizaţiei lunare se majorează cu suma de 1, 2 ISR pentru fiecare dintre copii, începând cu cel de-al doilea."
Rezulta ca pe perioada suprapunerii concediilor pentru primul si al doilea copil vei primi actuala indemnizatie la care se va adauga suma de 600 lei (ISR este egal acum cu 500 lei) iar dupa expirarea suprapunerii vei primi indemnizatia actuala.
Si presupun ca mai vrei si primita inapoi la servici, nu? Pune-te un pic in situatia unui angajator la faza asta...
P.S. Lasa-ti corpul sa isi revina, alapteaza frumos fetita pina la un an si ceva, mergi un pic la servici cit sa prinzi o marire de salariu, apoi mai toarna unul. Parerea mea ca tata de pitic cu mama care a stat acasa un an si i-a parut rau ca nu a stat doi, din cele mai multe puncte de vedere.
Magic. Da' macar tatal cistiga destul cit sa ii tina pe amindoi aia mici si pe tine? Nu de alta, dar banii de la stat sint ca un scuipat in ochi si dupa alegerile din toamna sa vezi distractie... deja Romania e pe chituci cu bugetul si plateste pensiile pe datorie.
Http://economie.hotnews.ro/......00-lei.htm
Intre timp posibil sa se fi schimbat, vezi si tu. La cum se schimba legile... cel mai bine suni la astia unde se face dosarul.;)
Esti in Maternitate sau in concediu de maternitate? Daca nu il ai pe al doilea cum sa iei si pe a lui? Fa-l pe al doilea si ai sa iei.
Sunt in maternitate mentionez ca nu am avut servici am luat maternitate din somaj
Nu poti fi in concediu de maternitate avand un copil de 8 luni si jumatate.
Concediul de maternitate este format din concediul prenatal (cel primit inainte de nasterea copilului) si concediul postnatal (de lehuzie) primit dupa nasterea copilului si concediul de maternitate este numai de 126 de zile, impartit aproximativ egal intre cele doua aratate, conform OUG 158/2005.
Dupa expirarea concediului de maternitate se acorda concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului, asa cum ti-am spus in primul raspuns.
Intelege cam greu mamica asta.Nu mai incerc sa o lamuresc degeaba. Poate reusesti tu.
Deci...nu stiu care nu a inteles ...sa fiu mai explicita :eram insarcinata in timpul liceului si am nascut imediat dupa bac! eram la zi la liceu! dupa am intrat imediat in somaj -concediu prenatal-nastere-maternitate!
Asta am inteles.Dar care este treaba cu al doilea bebe? L-ai nascut sau nu? Ca asta nu inteleg.
Nu...
Ok! Si pana la urma care este ideea? In intrebarea ta? Vine deja al doilea bebe?
Inca nu dar as vrea sa il planific
Ok.Succes!
Darius50boss întreabă:
FreddieM întreabă: