O sa ai dosar penal pentru lovire sau alte violente, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
In functie de dovezile existente poti fi condamnat sau nu. Nu vei fi condamnat daca se va retine legitima aparare. Vei fi condamnat daca nu se retine aceasta, dar se va retine scuza provocarii, este circumstanta atenuanta si pedeapsa se va reduce cu o treime.
Ce se va intampla exact depinde de organul de cercetare penala, de procuror si, in final, de instanta de judecata.
Parerea mea personala este sa incerci o impacare cu respectivul.
Ce probleme ai cu un smardoi? din intrebare rezulta ca tu esti smadoiul... ai probleme cu tine?
in cel mai rau caz o sa ai un dosar penal pentru lovire / vatamare corporala... dar presupun ca ti ai asumat asta cand te ai dus sa "vorbesti" cu el si cand l ai pocnit
Erai in legitima aparare. Merita sa ii rupi mina si sa i-o bagi in c&r. Dobitoc ordinar, se duce sa faca plingere dupa ce ca el e un nenorocit fara oo. Stai calm.
@Andrei: Daca te scuipa careva nu poti sa scoti certificat medico-legal. La fel si daca te jigneste...
Nu, dar poate sa faca plangere ca nu o lasa in pace. Si oricum cat de prost sa fii sa te iei de o fata… iti place de ea inteleg, dar ea daca nu te acceapta las-o frate, cate femei sunt pe lumea asta.
Si s-ar putea ca "smardoiul" ala sa aiba ceva cu tine, nu cu ea.
Nu-l cunosteam... Totusi imi este frica sa nu se ajunga la ceva mai rau...
Nu o sa te cheme pentru ca probabil politia l-a intrebat de ce, care este povestea, de ce l-ai lovit si banui ca trebuie sa spuna adevaru, asa ca politia eu fi zis sa isi vada de treaba sa stea linistit sa lease fetele in pace.Asa cred,pentru ca aia nu doar zici tu m-a lovit unu,intreaba si cum s-a intamplat, care a fost discutia etc. Apoi el daca a vazut ca na rezolvat nimic cu politia s-a dus cu maicasa la scoala ca poate poate face ceva.Dar s-ar putea sa o ia tot el in barba si de la scoala, pentru ca va trebuie so cheme pe prietena ta si ea o sa zica ce face individu, adica co scuipa etc, iar scoala probabil ii va cere sa stea linistit, iar prietenei tale ii va spune ca e bine sa vina sa spuna lor ce se intampla la scoala nu tie sa vii tu sa faci dreptate.Deci va ramane in coada de mata sa zic asa.Dar asta nu inseamna c a tu deacu gata esti mare si tare.Deja esti consemnat la politie, deci ar fi cazul sa te linistesti si daca mai apare chestii de genul asta, sa inveti prietena ta sa reclame, nu rezolvi asa cu bataie cu scandal.Deci nu cred ca o sa iti faca politia ceva, poate eventual ceva mustrare sau nu stiu te avertizeaza sa iti vezi de treaba.A scos certificat sa fie sanatos e o lepra, deci credea ca gata pune la pct pe altii cand el este un infractor asta ajunge infractor, profesorii ar trebuie sa spuna familiei lui ce cotarla tine la casa lor Au trecut deja 3 zile nimic n-a aparut deci nu cred ca or sa-ti faca ceva.Cel putin logic asa ar sta situatia.Dar cum am spus pe viitor esti recidivist, deci daca se mai intampla o sa fii pedepsit.
S-au intalnit toti 4 la liceu ieri, au stat de vorba ce au stat nu ne-a aratat niciun certificat dar ea tot o tine ca la scos... Si ca o luna sa nu ma mai duc dupa ea si sa-l salut cand il vad sa nu-mi faca mai rau cu politia. Deja este a 4 zi si nu m-a sunat nimeni de la sectie...
De ce nu depune si prietena ta plangere ca o scuipa? Si ai o scuza a vrut si el sa te loveasca, te-ai autoaparat, dar intr-un mod mai brutal, in cel mai rau caz o sa iei o amenda de 400-700 de lei.
In cel mai rau caz scap doar cu o amenda? Dintr-un pumn " vanataie mica la ochii " o scos certificat... mi-e sa nu mearga prea departe, pana acum nu am primit niciun telefon de la sectie...
In cel mai rau caz iti poate da o amenda părerea mea este ca te pacaleste nu are certificat iti trebuie o dovada ca sa scoti certificat medicolegal trebuie sa ai o rana sau sa fi invinetit pe o parte cuprinsa intre 5-7cm cv de genu uitate pe net ..nu ai niciun martor care a vazut totul te-ar putea ajuta ...in orice caz daca nu ai mai avut probleme penale cu politia iti va da in cel mai rau caz o amenda daca intr-adevar exista acel certificat medicolegal ceea ce nu cred
Sunt un om la casa lui fara probleme... m ai ales cu politia. El cand a venit azi la liceu era putin vanat si umflat sub ochi atat tot...
Pai poliția îți poate să îți facă rău pentru. că ai îndeplinit 18 ani daci esti major și el 17 deci... și cine știe poate că el a și mai adăugat ceva chesti! Trist!
Nu m-a chemat nimeni la sectie pana acum... Ce se poate intampla?
Nu m-a sunat nimeni pana acum de la sectie...
Probabil te vor chema de curand