| MariusEduard25 a întrebat:

Bună seara. Vreau sa imi schimb adresa de domicilui iar persoana care mă ia in spatiu nu are actele casei finalizate se poate sa ma ia in spatiu cu acea dovada de domicilui loata de la primarie?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, avand in vedere prevederile OUG 97/2005, rep. in 2011, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART. 28.(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu:  
a) acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;  
b) declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau persoană juridică, de primire în spaţiu, însoţită de unul dintre documentele prevăzute la lit. a) sau, după caz, la lit. d);
c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a poliţistului de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil cu destinaţie de locuinţă şi faptul că solicitantul locuieşte efectiv la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele prevăzute la lit. a) şi b);
d) documentul eliberat de autoritatea administraţiei publice locale, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol, cu imobil cu destinaţie de locuinţă;"
Asa fiind se poate face dovada adresei de domiciliu conform celor prevazute la lit.c) sau d)."

| mi25 a răspuns:

Nu poate. Pentru ca sa te ia in domiciliu, persoana respectiva trebuie sa aiba actul de proprietate in original.
Ceea ce sustine Ioandelasal este altceva.
Faptul ca respectiva persoana are adeverinta de domiciliu nu atesta ca este si propietarul locuintei. Numai propietarul locuintei poate sa isi dea acordul si sa semneze de luarea in domiciliu al altei persoane.