Salut,
Stau la parter, si m-am confruntat de cateva ori cu aceeasi problema.
Stii ce am facut ultima data? Mi-am put un robinet asa, de-ala mare, inainte de racordul tevii de canalizare cu sifonul. Si-acum cand se mai infunda, ii fac "pac" si urca la vecinii comozi de sus.
Sa-i vezi dupa aia cum vin sa negocieze cu tine.
Nu ma pricep eu la chestii din astea
Racordul de care zici la noi e beci.Nu prea ma pricep, dar chestia aia are un capac. Tata a luat capacul ala si asfel tot rahatul se scurge in beci.Am avut si inundatie in casa, apa a curs pe sub cada, a distrus parchet proaspat pus, a udat covoare; doua ore mi-a trebuit sa scot apa din casa.
D-ra, tu ai sifon, si la baie, si la bucatarie, nu?
Unde intra furtunul de la sifon, pe teava aia poti pune robinet, inainte sa de perete. Sau o prelungesti un pic. Si cand sa-ti dea apa inapoi pe teava. inchizi robinetul ala si gata.
La WC e mai complicat.
Dar daca zici ca deja s-a ajuns la canalul principal, ala cu capac, nu mai e doar problema ta, e a intregului bloc. Ca nu e doar pe coloana voastra.
In mod normal toti ar trebui sa plateasca deoarece toti se folosesc de acea canalizare. Spun din proprie experienta, am stat la et.3 si am platit desfundarea toti de pe acea coloana.
Asta indiferent ca exista ori nu asociatie, desi ar trebui infiintata.
Asa ar corect; dar de cele mai multe ori platesc si tac.
Așa este Ioan, da nu știi cum e la noi la români...
Stiu foarte bine, traiesc de 65 de ani aici. Totul tine de buna vecinatate si de intelegere intre vecini.
Care în ziua de azi nu prea mai este, îi ajuți azi și mâine îți întorc spatele... așa se întâmplă mai peste tot. Îți dau exemplu, acum 2 ani în fața blocului, aici la București unde stau acum, am venit de la muncă și era femeia de la recepție care s-a apucat să dea zăpada, am luat eu lopata și am dat eu zăpada că am zis că dacă tot dau zăpada la intrarea în bloc pot ți eu să opresc mașina acolo 10 minute cât îmi eliberam locul meu de parcare. Vine administratorul la vreo 10 minute după ce terminasem cu o falcă în cer și cu una în pământ că am oprit mașina în fața intrării, unde a dat el zăpada.
I-am zis că eu am dat-o dar degeaba el o ținea pe a lui, că el a dat zăpada.
Drept dovadă de amabilitatea românească, îi scoți vecinului cacătul din curte și susține că el l-a scos.
Așa că nu mă mai miră nimic.
Multă sănătate, și să ai o zi frumoasă!
Toti ar trebui sa plateasca.Pentru ca este comuna canalizarea.Eu stau la parter si vecinul de la et 4 a facut hidroizolatia pe bloc.Pe tronsonul nostru.Si a trebuit sa platim toti.De la parter pana la et 3.
Corect...dar ma lupt,, cu morile de vant'' sa spun asa.Plus ca vecinii arunca in toaleta tot felul de rahaturi.Incepan cu hartia igienica ( am cos special pentru asa ceva ) si termind cu resturi de mancare sau chiar oase.Si chiar carpe.Mi-a aratat instalatorul.
Vecini neseriosi.Pe care nu ii intereseaza de altii.Ei si atat.
Nu ai ce face în situația de față decât să înfințați o asociație, altă soluție nu există. Pe cei de sus îi dor în cur...
Vecinii nu vor; majolitatea sunt pensionari si zic ca ar fi o cheltuiala in plus.Nu e cine stie ce plata instalatorui, dar nu se parea corect din moment ce folosim acelasi canal
Buna,
Da nu se baga dar de la primarie poti sa obtii avizele si sa vorbesti acolo. Sfatul meu este sa te duci la primarie sa intrebi despre ce este vorba. Acuma depinde daca se infunda pe spatiul comun sau nu, daca da ei trebuiesc sa contribuie la rezolvarea problemei.
Nu se baga primaria.Suntem propietari.
fundata32332 întreabă:
fundata32332 întreabă: