Da,este legal in cazul in care nu ai respectat cele doua termene de plata pe care le-ai avut la dispozitie pentru a face plata voluntara a amenzilor!
Primul termen de 15 zile, pe care l-ai avut la dispozitie, a curs de la data primirii somatiei de plata pana la expirarea celor 15 zile.
Al doilea termen de 15 zile pe care l-ai avut la dispozitie a curs de la data incheierii procesului verbal de sechestru.
Cadrul legal privitor la executarea silita a bunurilor mobile este: art. 151-153 Cod de procedura fiscala (https://static.anaf.ro/......e_2015.htm )
Nu este legal, daca bunurile ti-au fost vandute dupa ce ai platit integral datoriile la ANAF.
Daca ai platit dupa vanzare atunci cere sa ti se restituie suma platita.
Se returneaza o suma ceva mai putin de jumate din valoarea lor. Nu conteaza suma pe care o am de primit. Conteaza daca este normal sa le vanda ca eu dau 2.000 e pe o masina si sa o vanda la mai putin de jumate de exemplu fara sa mai am vreo datorie. Stiu ca se ajunge la vinderea obiectelor in cazul in care ai datorii dar altfel?
Pai amenzi e una, sechestru e alta. De ce au fost bunurile puse sub sechestru? Amenzile pentru ce le-ai platit? Poate o fi un abuz, sau poate simpla aplicare corecta a unei LEGI ABUZIVE. Abuz e una, aplicarea unei legi timpite, alta.
Nu este normal si nici legal, probabil ai platit prea tarziu si ei incepusera deja procedura de executare.