| kakeru62617 a întrebat:

Bună! Stiti cumva daca se acorda bursa (de studiu, nu de performanță) pentru o mențiune la etapa județeană a unei olimpiade? Mersi

3 răspunsuri:
| Mp a răspuns:

Bursa de studiu stiu ca fost scoasă, din ce stiu pentru bursa de merit trebuie locul 1, 2 sau 3 la etapa județeană pentru un concurs sau olimpiada care sa fie acreditata de minister.Din ce am vazut si pe edupedu mentiunea nu se încadrează pentru bursa.
Zi faina!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu se acorda.
Conform art.7 din Metodologia-cadru de acordare a burselor, aprobata prin Ordinul ME nr. 6.238/2023, citez:
d) elevilor care au obţinut premiile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei, conform calendarelor competiţionale aprobate prin ordin de ministru, precum şi elevilor care fac parte din loturile restrânse de pregătire pentru participarea la olimpiadele internaţionale;
  e) elevilor care au obţinut premiul I la etapele naţionale ale concursurilor şcolare şi extraşcolare recunoscute şi finanţate de Ministerul Educaţiei, conform calendarelor competiţionale aprobate prin ordin de ministru;
  f) elevilor care au obţinut premiul I la etapele naţionale ale concursurilor şcolare şi extraşcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei, fără finanţare, conform calendarelor competiţionale aprobate prin ordin de ministru;
  g) elevilor care au obţinut medalii de aur la campionatele naţionale organizate de federaţiile sportive naţionale în sporturi olimpice."

| ReddY25 a răspuns:

Nu,nu