| Nico_Vali_1999 a întrebat:

Sunt căsătorită cu un băiat de o luna jumătate, el are casa alături de cea a părinților lui și pământul unde iubitul meu și-a făcut casa din păcate nu este trecut pe numele soțului meu deci oricând ar putea sa ne scoată, vestea buna este ca casa nu este gata în interior dar sunt băgați foarte multi bani pentru ca este o casa mare... Părinții lui nu prea ma accepta pentru ca eu nu sunt din satul lor și ei vroia ca băiatul lor sa se însoare cu o fata din sat la ei iar acum ca el sa căsătorit cu mine nu se știe dacă ii va mai trece casa pe el eu soțului meu am zis ca o sa muncesc și eu și începem în alta parte de la zero dar lui ii vine foarte greu sa își lese casa pentru ca a muncit foarte mult pentru a o face iar părinții lui au o situație mai complicata, ei nu prea au condiții unde sa stam și soțul meu zice ca și în cort de ar fi dacă țin la el sa stau cu el... Eu de acasă la mine stăteam foarte bine părinții mei ne ajuta mereu și ei spun ca ai mei ne comanda... Vreau sa îmi spuneți cum ar fi mai bine sa facem!

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca sotul a obtinut autorizatia de construire si a facut casa pe numele lui, desi terenul este proprietatea parintilor atuncii parintii il pot scoate din casa numai dupa ce-i platesc valoarea casei sau, cel putin, materialele si manopera, sotul fiind constructor de buna credinta.
Situatia este mai grava daca si autorizatia a fost pe numele parintilor, dar tot trebuie sa-l despagubeasca cu materialele si manopera, numai ca probatiunea ar fi mai grea, respectiv ca parintii n-au contribuit cu nimic la casa.
Sotul sa-si lamureasca parintii sa-i doneze terenul aferent casei, in primul caz, ori tot imobilul (teren si casa) in al doilea caz.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna happy
Poate ar fi indicat sa vorbeasca sotul tau cu parintii lui si sa ii faca sa inteleaga ca tu esti cea cu care isi va petrece restul zilelor, ori pana cand o vrea cel de sus!
Nu trebuie sa te invatam noi ceva special.
Trebuie sa discutati cu parintii ambelor parti.
Daca nu se poate cu vorba buna, intrebati un avocat ce se poate intampla cu respectiva casa ridicata pe pamantul socrilor.
O zi buna happy

| raluk27 a răspuns:

Mai mult ca singur sotul tau nu are autorizatie de construire pe casa, din moment ce nu e proprietarul terenului. Primariile nu eliberează autorizatii daca terenul nu e al tau. Deci legal vorbind, casa si terenul sunt ale socrilor. Nici sotul tau nu ar fi trebuit să investească in aceste condiții.
Daca socrii nu te plac, nu au decât sa ii faca fiului lor un contract de donatie cu uzufruct viager (-cu intrare în posesie dupa deces). Bunurile dobandite prin donatie sunt bunuri proprii, deci vor fi fi numai ale lui.

| Nico_Vali_1999 explică:

Mulțumesc kiss