| giulietta a întrebat:

Bunahappy sunt foarte curioasa sa aflu cat mai repede, daca se poate urmatorul lucru: intr-un proces de divort, copii pot depune marturie impotriva unuia dintre parinti? am auzit ca nu se poate! dar atunci ce fel de martori se pot aduce-n instanta?

Răspuns Câştigător
mlm
| mlm a răspuns:

In cazul in care esti majora instanta iti poate admite audierea numai daca sint motive care intr-adevar nu le-au vazut altii; In cazul cind esti minor, nu poti fi audiat deoarece intre(10 si 18ani)esti chemat in fata instantei(numai in prezenta judecatorului si a grefierei)sa spui cu cine vrei sa stai.Martori intr-un proces de divort pot fi parintii, vecinii, rudele de gradul 1 si 2.

8 răspunsuri:
| mariazet45 a răspuns:

Intr-un proces de divort copii nu pot depune marturie in favoarea unuia din parinti decat daca au implinit 18 ani, ei pot declara in instanta cu cine doresc sa locuiasca de la 10 ani, iar ca martori la divort se pot aduce rude ca parinti frati cumnati, verisori, cei care au fost apropiati relatiie de famile a voastra in peroada cansniciei. Cel mai bine ar fi daca nu se mai poate continua casnicia sa aveti un divort amiabil si sa nu mai aveti nevoie de martori, mai ales daca aveti copii

Bula
| Bula a răspuns:

Copii mici se audiaza in mod special: prin psihologii autoritatii tutelare. Peste varsta de 14 ani, copii pot fi ascultati in fata instantei, dar, de regula, fara public. Marturisirile copiilor au doar caracter informativ si nu se accepta ca proba in instanta.
De aceea, partile va trebui sa-si probeze punctele de vedere altfel: prin alti martori, inscrisuri si alte probe acceptate de lege.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca sint majori cred ca da. daca sint minori nu depun marturie dar sint audiati in particular de un judecator. oricum ei pot sa spuna ceea ce traiesc din partea unuia dintre parinti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Martori pot fi parintii, vecinii, prietenii care au vazut-auzit ceva, carora le-ati povestit prin ce treceti, persoane care au asistat la evenimente neplacute intre soti.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Copiii rezultati din casatorie nu pot in niciun caz depune marturie privind motivele divortului, indiferent de varsta lor.
Copiii intre 10 si 18 ani vor fi audiati de instanta pentru a se stabili carui parinte ii vor fi incredintati dupa divort.
Totusi, spre deosebire de alte procesel, la divort este permisa audierea ca martori a rudelor partilor (parinti, frati, etc.).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se poate. Numai alte rude pot depune marturie. Cel mai bine e sa seinteleaga in fata instantei si sa divorteze prin acord, simplu si la obiect fara certuri si scandaluri inutile. Culpa la un divort nu conteaza(ma refer daca se desface casatoria din culpa comuna sau exclusiva a unuia dintre soti).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Poti depune marturie in conditiile in care instanta va admite audierea ta.

| giulietta explică:

E vorba despre parintii mei si-as vrea sa stiu daca eu ca fiica unica pot depune marurie sa spun ceea ce-am vazut si prin ce-am trecut.am 28 ani.si daca se ia in considerare ceea ce spun.