anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.
Sunt în preaviz, iar acum în aceasta perioada a sărbătorilor firma a oferit o prima de paste de 200 de lei dar mie mi-au dat doar 100 de lei. Este din cauza ca plec. Este în regula sa îmi dea mai puțin? E din cauza preavizului?

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este in regula, daca asa a hotarat angajatorul. Nici o lege nu-l obliga sa acorde recompensa in mod egal tuturor, mai ales celor care pleaca.

| darrio2007 a răspuns:

Fii multumit ca ti-a dat. Altii intarzie si cu salariul darmite primă de Pasti.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Puteau să nu îți dea nimic

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu există regulă în acest caz.

| Holiday a răspuns:

Nu e obligatoriu sa primeasca toata lumea prima. Puteau sa nu-ti dea deloc. In general e doar o bonificatie pentru cei are se considera ca au realizari deosebite.

| Plushul a răspuns (pentru Holiday):

Toată lumea a primit 200 de lei iar eu și încă o colega care e în preaviz am primit mai puțin.

| Holiday a răspuns (pentru Plushul):

Asa, si?! Putea sa nu iti dea nimic, chiar daca nu erai in preaviz. Prima e un bonus, nu o obligatie a companiei. Poate fi data doar unora, iar cuantumul ei poate fi diferit de la angajat la angajat.

| johnnny123 a răspuns:

O primă are întotdeauna un dublu rol/motivație: Rolul de recompensare pentru activitatea depusă în trecut și rolul de motivare pentru activitatea viitoare.

Având în vedere că tu ești în preaviz, componenta de motivare pentru viitor nu mai există.

Ar trebui să apreciezi că ți-au dat totuși ceva.