Nu poti, trebuie sa mergi personal sau o persoana imputernicita de tine prin procura speciala.
Nu vreau sa te intristez dar sunt aproape sigur ca nu o sa-ti faca nimic daca nu te prezinti personal in tara, avand in vedere ca ti-au expirat ambele acte. Pentru venirea in tara poti obtine un titlu de calatorie de la ambasada noastra, valabil doar pentru revenirea in tara.
Da, poate, dar numai daca ii trimiti o procura speciala pentru aceasta. Procura se face la o reprezentanta diplomatica (Ambasada ori Consulat) a Romaniei din tara in care esti.
De altfel pasaportul se poate obtine si de catre tine, tot de la reprezentanta diplomatica a Romaniei. O sa ai probleme in obtinere, avand in vedere ca ambele acte sunt expirate.
Daca trimit certificat de nastere in original, si o copie de buletin, si o poza, nu poate sa mi se faca pasaport? va multumesc
Da asa este, pot face pasaport dar mai intai trebuie sa imi fac un titlu de calatorie de la ambasada Romaniei, si dupa imi pot face pasaport-ul! iti multumesc Ioandelasal
Iti multumesc frumos! Raspuns Chistigator! Am sunat la Ambasada RO si asa este!
Nu poti, trebuie sa mergi personal sau o persoana imputernicita de tine prin procura speciala.
Nu vreau sa te intristez dar sunt aproape sigur ca nu o sa-ti faca nimic daca nu te prezinti personal in tara, avand in vedere ca ti-au expirat ambele acte. Pentru venirea in tara poti obtine un titlu de calatorie de la ambasada noastra, valabil doar pentru revenirea in tara.
Copie de pe buletin si certificatul de nastere, daca nu le poti trimete in original si se pot schimba.Bafta!