Are dreptate directorul, nu te poti transfera pana nu termini cl. a IX-a la profesionala.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"f)elevii care au finalizat clasa a IX-a a învăţământului profesional cu durata de 3 ani se pot transfera doar în clasa a IX-a a învăţământului liceal, cu respectarea mediei de admitere la profilul şi specializarea la care solicită transferul. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a din învăţământul profesional cu durata de 3 ani se pot transfera în clasa a X-a din învăţământul liceal, cu respectarea condiţiei de medie a clasei la care solicită transferul şi după promovarea examenelor de diferenţă;"
Deoarece transferul se face tot in cl. a IX-a de liceu nu trebuie sa sustii examene de diferente, neavand la ce materii sa le sustii.
Îți mulțumesc mult, dar directorul mi-a spus că nu ma pot muta deloc, nici în clasa a 10a...mai sunt si alte soluții? Nu imi place deloc unde sunt si am avut un atac de panică într o zi la liceu si m-a luat psihologul liceului si mi-a zis sa imi scot din cap ca eu ma voi muta vreodata de la profesională...nu mai stiu ce sa fac.
Daca indeplinesti conditiile de transfer nu depinde de conducerea scolii profesionale, depinde doar de Consiliul de Administratie al liceului de transfer.
Păi eu vreau la același liceu, doar ca nu profesionala...Se poate?
Se poate daca iti este aprobat transferul, daca nu iti este aprobat nu se poate.
După ce termin clasa a IX-a la profesionala si ma mut la liceu, tot in clasa a IX-a ma duc? nu ma duc in clasa a X-a?
Da, asa este, reciteste prevederile pe care le-am citat.