Este corect ce ti-au spus la contabilitate, nu trebuie sa restitui bursa, a fost un drept al tau, obtinut pe meritul tau. Nu exista nici o prevedere legala in sensul ca trebuie sa restitui bursa si n-o sa fii data in judecata.
Bursa de merit se da pentru MERIT, adica in cazul cand atingi un prag la examene si se acorda pana ce nu se schimba conditia acordarii acelei burse.
De exemplu, daca in acest an nu ai fi performat suficient de bine, atunci pierdeai aceasta bursa.
In cazul tau este similar. Daca vei avea nota 0 in semestrul 2, atunci nu mai ai dreptul la bursa de merit si se sisteaza acordarea.
Ca urmare, consider ca i lipsa unei legi clare, primeaza regulamentul universitatii /facultatii si ai situatia echivalenta celei cand nu ai note suficient de bune pentru a primi aceasta bursa.
Eu nu stiu de faza asta cu datul burselor inapoi, mergi la decan in audienta si explica-i situatia, o sa te inteleaga.
Nu este o lege, dar exista niste regulamente ale Universitatii. Pe acelea ar fi bine sa le citesti. Oricum, ceea ce stiu este ca, atunci cand vei merge la alta facultate, nu vei mai putea ocupa loc bugetat ci numai cu taxa.