| Intergalacticdonut a întrebat:

Buna,
Tatal meu mi-a oferit cardul sau de vacanta. Daca ma cazez undeva si la check-in el nu este prezent, ar putea fi vreo problema?
Daca da, se poate face vreun act care (de imputernicire, poate) care sa faca totul sa fie legal?

14 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, este o problema, respectiv tatal tau poate fi amendat si amenda este de 4.500 lei, conform L.165/2018, cu md. si compl. ulterioare.
Voucherul de vacanta poate fi folosit, de regula, doar de catre titular si exista o singura exceptie prevazuta de lege: copilul titularului il poate folosi pentru plata unor tabere din Romania.

regis
| regis a răspuns:

Nici sa nu iti treaca prin cap sa faci vreun act, este ilegal sa le foloseasca altcineva.
Dar cand achiti, nu te intreaba nimeni cine e titularul, tu sa ai cardul si PIN-ul, iar cand te cazezi da numele tatalui tau.

| Intergalacticdonut explică (pentru regis):

Am facut o rezervare online pe travelminit si acolo la detalii scrie ca rezervarea e pe numele meu, iar intre paranteze apare si numele lui. Plata s-a facut, insa mi-e teama sa nu ma primeasca la check-in

| regis a răspuns (pentru Intergalacticdonut):

E ok. Nu suna la hotel, telefonic iti vor spune ca nu se poate, asa e mereu.

| minrest a răspuns (pentru Intergalacticdonut):

Te primeste, caci nu te duci sa platesti cu tichetele acolo, ci a platit titularul, tatal tau.

| darrio2007 a răspuns:

Ti l-a oferit sau i l-ai luat?
Va trebui buletinul posesorului cardului+posesorul buletinului. Nu te poti caza altfel.
Daca mai esti si minor, imposibil.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Din ce stiu eu nu poate folosi nimeni altcineva cardurile de vacanta decat titularul.

| dullcat a răspuns:

Buna.Daca esti minor nu se poate.In rest, depinde de unitatea de cazare si cat de dispus e personalul in a inchide ochii.Noi ne-am cazat de multe ori chiar daca pe hartie aparea un nume si cardul era pe alt nume.In alte dati era necesar sa corespunda absolut tot.

| Frank51 a răspuns:

Nu este problemă, dacă deja e plătit.

| minrest a răspuns:

Cum am zis, cred ca e bine, dat altadata, ia bilet prin agentie, il plateste titularul cardului, si scrie acolo si cine merge.

| NLS a răspuns:

Nu e tocmai legal, insa se obișnuiește sa fie pasate altor membri de familie, în speță copiilor, fraților, verilor...
Tatal meu și le-a vândut șefului sau ani de-a rândul, si în ciuda numelui diferit, acesta nu a întâmpinat nici o problema.
Când numele de familie e identic, e și mai sigur ca nu o sa te trimită acasă.

| RobertMoon a răspuns:

Pai suna la hotelul unde ai facut rezervarea si explica-le situatia, ei stiu cel mai bine, iar in 2 minute esti lamurit.

| Crissta99 a răspuns:

Ai avut probleme la check in?

| Intergalacticdonut explică (pentru Crissta99):

A fost ok, n-a fost nimeni acolo cand am ajuns, doar am urmat niste instructiuni primite pe whatsapp.