Da, este o problema, respectiv tatal tau poate fi amendat si amenda este de 4.500 lei, conform L.165/2018, cu md. si compl. ulterioare.
Voucherul de vacanta poate fi folosit, de regula, doar de catre titular si exista o singura exceptie prevazuta de lege: copilul titularului il poate folosi pentru plata unor tabere din Romania.
Nici sa nu iti treaca prin cap sa faci vreun act, este ilegal sa le foloseasca altcineva.
Dar cand achiti, nu te intreaba nimeni cine e titularul, tu sa ai cardul si PIN-ul, iar cand te cazezi da numele tatalui tau.
Am facut o rezervare online pe travelminit si acolo la detalii scrie ca rezervarea e pe numele meu, iar intre paranteze apare si numele lui. Plata s-a facut, insa mi-e teama sa nu ma primeasca la check-in
E ok. Nu suna la hotel, telefonic iti vor spune ca nu se poate, asa e mereu.
Te primeste, caci nu te duci sa platesti cu tichetele acolo, ci a platit titularul, tatal tau.
Ti l-a oferit sau i l-ai luat?
Va trebui buletinul posesorului cardului+posesorul buletinului. Nu te poti caza altfel.
Daca mai esti si minor, imposibil.
Din ce stiu eu nu poate folosi nimeni altcineva cardurile de vacanta decat titularul.
Buna.Daca esti minor nu se poate.In rest, depinde de unitatea de cazare si cat de dispus e personalul in a inchide ochii.Noi ne-am cazat de multe ori chiar daca pe hartie aparea un nume si cardul era pe alt nume.In alte dati era necesar sa corespunda absolut tot.
Cum am zis, cred ca e bine, dat altadata, ia bilet prin agentie, il plateste titularul cardului, si scrie acolo si cine merge.
Nu e tocmai legal, insa se obișnuiește sa fie pasate altor membri de familie, în speță copiilor, fraților, verilor...
Tatal meu și le-a vândut șefului sau ani de-a rândul, si în ciuda numelui diferit, acesta nu a întâmpinat nici o problema.
Când numele de familie e identic, e și mai sigur ca nu o sa te trimită acasă.
Pai suna la hotelul unde ai facut rezervarea si explica-le situatia, ei stiu cel mai bine, iar in 2 minute esti lamurit.
A fost ok, n-a fost nimeni acolo cand am ajuns, doar am urmat niste instructiuni primite pe whatsapp.
Lacatusw2005 întreabă: