| LittleMissCupcake a întrebat:

Tocmai am iesit de la liceu si in timp ce mergeam spre casa cu o prietena, 2 caini se bateau si cativa oameni au intervenit si dupa ce i-au despartit au inceput sa-i loveasca si au venit si mai multi cu tot felul de scanduri si chestii ascutite, nu stiu exact ce erau, am incercat sa evit pe cat posibil sa vad, dar era exact in drumul nostru, am vrut sa intervenim, dar nu stiam cum. Nu stiam daca ca sunam la 112 sau nu, pur si simplu cum pot unii oameni sa fie atat de cruzi?! Nu vreau niciodata sa mai vad ce am vazut azi, am inceput amandoua sa plangem si chiar nu stiam ce sa facem. Stiam ca daca incercam sa intervenim nu ne-ar fi ascultat. Stiu ca poate unora vi se pare ciudat sa plangi pentru niste caini, insa eu iubesc animalele si nu-mi pot imagina cum unii oameni pot fi atat de rai! Intrebarea mea este cum ar fi trebuit sa procedez in momentul acela, ar fi trebuit sa sun la 112? Si va rog, nu ma judecati pentru ce am spus mai sus.

6 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Buna! Inteleg ce simti, da, este o cruzime si trebuia sa suni la 112.
Acesti oameni sunt demni de dispret cu toate ca eu nu as fi facut nimic.

Pai de ce? Uite ceva personal ca sa-ti prezint "dragostea" acestor fapturi.
Eu am 2 caini pe acasa.
http://imgc.allpostersimages.com/......-grass.jpg
http://www.infuziedesanatate.ro/......-negru.png
Acestia nu sunt ai mei dar seamana enorm.
Cel maidanez a fost oarecum salvat.In fine...Asta ca sa nu ma consideri un om fara inima.

Cand eram prin clasa a 5-a ma intorceam acasa de la scoala. Era 17 seara, prin noiembrie.
O luam pe o scurtatura printre blocuri. Pana atunci nu se intamplase nimic special, doar ca in ultimul timp niste "batranele sufletiste" de la blocuri incepusera sa hraneasca maidanezii care se adunasera pe acolo.
Eu am trecut obisnuit si am fost incaierat de vreo 5 maidanezi. Eram speriat...foarte speriat.Am tipat.Cainii se repezisera la mine.Credeam ca o sa ma muste dar a iesit un domn de la o casa din apropiere cu o bata si i-a alungat. Eram terorizat de aceste fapturi de dinainte dar dupa asta... a fost si mai si. Am dezvoltat o ura pentru orice caine pe care il vedeam fara stapan. Parerea mea este ca sunt niste bestii fara suflete, ce iti pun viata in pericol.
Cu toate acestea... ceea ce trebuia sa faci era sa suni la politie.De ce?
Pai din vina acestor oameni, atat de agresivi au ajuns si cainii sa fie niste bestii. Daca esti tratat ca o bestie devii una.

Cu toate ca stiu un caz asemanator...
Cine stie poate au avut si ei un motiv?
O fetita de 6 ani a fost muscata grav de niste caini... Unchiul ei s-a dus in locul cu pricina si a batut crunt acei caini care au devenit si mai agresivi. (Pana cand au fost luati de hingheri)

Concluzia este ca da, trebuia intrucat acesta este unul din motivele pentru care cainii au devenit atat de agresivi si este periculos sa te mai plimbi singur pe strada.

| LittleMissCupcake explică (pentru RainmakerX):

Cateii sunt adorabili. Am si eu 3 cateluse, iar una din ele am luat-o de cand era pui, de pe starada happy. Sunt cu totul de acord cand ai spus ca ei devin agresivi din cauza oamenilor. Desi eu stiam unul din acei caini. In fiecare zi cand mergeam la liceu il vedeam si niciodata nu a fost agresiv, ba chiar ii dadeam uneori si mancarea pe care nu am terminat-o la scoala. Insa ieri nu numai ca i-au batut, i-au ucis. Eram pe punctul de a suna la 112, insa m-am gandit ca avand in vedere ca in Romania salvarea ajunge si dupa o ora cand este o crima de om, nu cred ca ar fi venit ei pentru niste caini. Si chiar daca ar fi venit, ei erau deja morti. sad Dar ma gandeam ca poate macar sa le fi dat niste amenzi usturatoare acelor oameni (de fapt, daca ar fi dupa mine, i-as baga direct la inchisoare). Pana la urma si cainii, animalele, sunt fiinte, au suflet si nu vor sa moara.

| LittleMissCupcake explică (pentru RainmakerX):

Tocmai am observat ca unul din catetii tai este Shih-Tzu, nu? Si una din catelusele mele este tot Shih-Tzu big grin

| RainmakerX a răspuns (pentru LittleMissCupcake):

Da,este un pic cam prostut ce e drept dar e simpatic. Cel mai mare este mult mai inteligent. E simpatic rau cand se tine dupa cel "dresat" (maidanezul) ca sa faca si el ce vede ca e bine.
Totusi...ce au facut acei oameni este un lucru odios. Sa se ocupe de asta este treaba hingherilor, nu a unor oameni fara ocupatie ce fac asta din ura. Este o chestiune pentru protectia animalelor. Oricum au murit, din pacate...
Ai completa dreptate...nu ar fi venit pentru niste caini. Sau daca ar fi venit, atunci cainii ar fi fost morti deja. Daca dureaza 20 de minute (sau 15 ) ca sa ajunga salvarea la tine cand este cine stie ce accident, atunci la sigur nu ar fi ajuns la timp politia pentru asa ceva... Si oricum ce ar fi patit.O amenda nu aduce inapoi animalele. Imi pare sincer rau sa aud ca nu erau agresivi (cainii) intrucat nu au facut nimic (aparent) ca sa merite o asa soarta cruda.

| Cristinaaa57 a răspuns:

Nici eu nu support oamenii care lovesc animalele, care ii omoara...mai ales cazu ala de acum 2 ani parca, sau un an cand copilul ala a fost muscat de caine si imediat a dat lege sa fie eutanasiati toti cainii, adica serios oamenii sunt de vina pentru ca ii bat si ii inraiesc, nu-i support pe acei oameni, jur ca eu I-as omori

| CaineleFelinar a răspuns:

Da ar fi trebuit. Este o infractiune. Politia ar fi procedat conform legii cu agresorii si ar fi chemat si protectia animalelor.