Primul pas este sa mergi la un notar public de la ultimul domiciliu al bunicilor, cu certificatele de deces ale bunicilor paterni si tatalui.
Notarul public iti va explica de ce acte ai nevoie si cotele de mostenire ale tale si mamei, sunt mai multe ipoteze si el poate explica cel mai precis, dupa ce vede actele necesare.
In masa succesorala intra toate bunurile imobile si mobile ramase dupa cei decedati, respectiv constructii, terenuri, bani din conturi bancare, masini, etc.
Oricare mostenitor poate renunta la mostenire. Daca renunta mama ta nu este nici o problema, vei mosteni tu totul. Problema este ca, daca renunti tu, la mostenire vin si rudele tatalui, pana la gradul 4.
Mulțumesc enorm pentru răspuns! Aveți idee cât ar trebui să dureze? E nevoie de prezența mea pe toată durata? O pot împuternici pe mama mea să se ocupe de tot? Nu mai sunt alte rude în viață, bunicii mei nu au fost români, au fost singuri la părinți, le-au fost ucise rudele în Germania, am încercat să dau de singura verișoară în viață a bunciului meu dar se pare că a decedat și ea și nu a avut copii. Mulțumesc mult încă o dată!
Procedura succesorala poate dura de la o saptamana la 3-4 saptamani, o sa afli de la notar. Nu este neaparat nevoie de prezenta ta, o poti imputernici si pe mama ta, printr-o procura speciala.
Succesiunea se face la un notar public si da, include toat bunurile banesti, imboliare, pamant samd.
Te sfatuiesc sa te duci in tara, pentru ca vei avea mult de alergat si pus la punct, probabil ai nevoie de 2-3 luni sa rezolvi tot, ca trebuiesc acte solide, documente care se elibereaza la o anumita perioada, cautat prin arhive, programari samd.
UnchiulRamiz întreabă: