1.Nu ai voie sa procuri sau sa detii o asemenea arma, trebuie sa ai varsta de 18 ani pentru aceasta, conform L.295/2004, rep. in 2014, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(10) Armele şi dispozitivele neletale prevăzute în categoria E din anexă pot fi procurate în România de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani."
Incalcarea acestei prevederi constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.001 lei la 5.000 lei.
1.Arma respectiva nu trebuie inregistrata sau autorizata de politie, singura conditie este varsta, asa cum am aratat mai sus.
Dar daca comand de pe internet si mi-a comanda fratele meu mai mare de 20ani si mi_o da mie si ma antrenez cu ea pe un.camp e voie?
Daca nu ai voie sa procuri sau sa detii cu atat mai putin ai voie sa te antrenezi.
La 18 ani si cu autorizare. "In vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a localitatii, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege."
Nu, pana la varsta de 18 ani nu ai voie sa detii arma si nici nu-ti poti lua permis de detinere a ei.
anonim_4396 întreabă:
Racusori123 întreabă: