Poti fi cercetat penal pentru infractiunea de lovire sau alte violente.
Fiind minor se poate lua impotriva ta o masura educativa neprivativa de libertate, conform Codului penal, citez:
"Art.193. Lovirea sau alte violenţe
(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."
"ART.114.Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
ART.115. Măsurile educative
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:
a) stagiul de formare civică;
b) supravegherea;
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;
d) asistarea zilnică."
Despagubiri nu o sa primeasca decat daca are un avocat f ff bun, in schimb tie ti se poate deschide un dosar penal
Man parerea mea este sa nu iti faci griji. Baiatul care a comentat prima data el iti spune legile.
Dar sa nu uitam ca suntem in Romania.
NU vei pati nimic. Politia romana nu intervine la o baie dintr-un copil si un adult (23 ani). Poate o sa te cheme la post-ul de politie sa iti dea un avertisment dar si asta e greu de crezut. Nu isi fac ei timp pentru asa ceva. E o prostie. Ala vrea sa te faca sa te simti prost ca cere despagubiri.
Si nu stiu cat de realistica e aceasta "intamplare" la 16 ani sa bati pe unu de 23 de ani e ca si cum ai spune ca ai vazut un extraterestru.
Daca e adevarata eu zic sa nu il bagi in seama. Iti spun asta din proprie experienta. Bafta
Este pe bune, altfel nu puneam aici intrebarea asta. In orice caz si eu cred la fel. Nu prea poata sa-mi faca rau deoarece sunt si minor a trecut deja o saptamana nu are urme pe fata sau alte rani... Si in orice caz am fost amenintat cu bataia.
Multumesc!