| zefiroalexz a întrebat:

am 60 de ani, pensionata cu handicap gradul II, avand 600 lei pensie, vreau sa stiu daca sunt scutita de impozit casa?

5 răspunsuri:
| ElenaSA a răspuns:

Sunt scutite de la plata impozitului pe venit urmatoarele categorii de persoane:
- invalizii de razboi, orfanii, vaduvele de razboi si persoanele care primesc pensii de invaliditate de gradul I;
- bursierii;
- cei cu handicap grav sau accentuat;
- veteranii de razboi;
- persoanele persecutate politic, cele deportate ori care au fost prizoniere, urmasii luptatorilor in Revolutia din 1989, precum si persoanele persecutate etnic.

- Sunt scutite de impozitul pe cladiri si terenuri, de taxa asupra mijloacelor de transport sau de taxa pentru eliberarea avizelor si autorizatiilor urmatoarele categorii de persoane:
- veteranii de razboi;
- persoanele persecutate din motive politice, precum si cele deportate ori care au fost in prizonierat;
- eroii-martiri si urmasii acestora si luptatorii in Revolutia din 1989.

- Vaduvele de razboi si vaduvele veteranilor care nu s-au recasatorit beneficiaza de scutire la impozitul pe cladiri si terenuri.

- Persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele invalide de gradul I sau II au dreptul la scutire de la plata impozitului pe cladiri si terenuri si de la achitarea taxei pentru eliberarea autorizatiilor pentru activitati economice.

- Cei care au venituri lunare mai mici decat salariul minim pe economie, care primesc ajutor de somaj sau pensie de asistenta sociala, precum si alte categorii de persoane pot beneficia de scutiri de la plata impozitelor pe cladiri sau terenuri ori reduceri ale acestora in urma unor hotarari ale consiliilor locale. Aceste reduceri sau scutiri se acorda pe baza unor cereri care se depun la primarie.

Mai mult: http://www.libertatea.ro/......97799.html

| vangaelis a răspuns:

Luand in considerare art 26 din legea 448/2006 republicata,
facilitatile scutirii de la plata eventual reducerea impozitului aferent imobil, se poate acorda numai in cazul in care persoana detinatoare de certificat de incadrare in grad de handicap face dovada a fi proprietar al imobilului. La Primarie ar trebui sa va dea mai multe informatii.

| Alex299 a răspuns:

Nu

| vangaelis a răspuns (pentru Alex299):

Ai raspuns de dragul de a fi Gigi contra? Macar ai avut decenta sa cauti in Monitorul Oficial legea 448/2006 sau alte legi referitoare la protectia sociala?

| zefiroalexz explică (pentru vangaelis):

Intelege ca nu eu sunt in cauza, bunica mea m-a pus sa scriu asta.Eu habar n-am ce tot spui acolo de monitoare si legi laughing)