| jyymyy a întrebat:

Buna TPU am avut permisul suspendat in urma unei erori militienesti si am fost la poliție sa imi recuperez permisul dar mi s-a comunicat ca nu a ajuns, întrebarea mea este daca pot conduce? am intrebat pe nenea politistul si mi-a spus ca pot conduce. suspendarea s-a terminat din data de 24 iunie?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Daca suspendarea a expirat si te prinde conducand fara a avea permisul la tine risti o amenda pentru ca nu poti prezenta permisul.
Cand ai fost la politie trebuie sa soliciti o dovada cu drept de conducere si nu era nici o problema.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Trebuiau sa-ti dea o dovada valabila pana la aducerea permisului. Normal ei au in sistem daca este retinut sau nu. Asa ca mergi la ei sa-ti dea dovada sau stai acasa.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Art. 86.
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu Inchisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule In Romania se pedepseste cu Inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin. (2) se sanctioneaza si persoana care Incredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se afla In una dintre situatiile prevazute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Deci, permisul lui este retinut.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Eroarea militieneasca zici tu?

cum sa nu fi ajuns dupa minim o luna de suspendare, pe unde ti l a luat?

Atat timp cat nu ai permisul la tine o amenda tot te paste

| jyymyy explică:

Pai mi au facut dosar aveam rca expirat si am primit soluția marți saptamana asta permisul fiind in caraș eu timis man dus cu ordonanță de clasare de la procuror la resita si mi Au spus ca in câteva zile imi trimite permisul la Timisoara am venit astăzi sa recuperez permisul si mi-a spus ca intr-adevar figurează din data de 24 ca nu mai e suspendat si ca permisul trebuie sa ajungă cel tarziu marți iar polițistul mi-a spus ca pot conduce ca permisu meu nu mai este suspendat

| suntserios a răspuns (pentru jyymyy):

In principiu, mai mult de o amenda nu ar trebui sa iei daca nu ai permisul la tine, dar pentru inca 4 zile ti as recomanda sa nu te risti, cine stie peste cine mai dai.