| Delia65delia a întrebat:

Buna TPU! Am depus un dosar la facultatea de Litere Uaic,unde am intrat pe taxă, iar acum refuză să îmi trimită suma întreagă de bani!(din 1000 de lei mi s-au restituit 600).Ce ar trebui sa fac?

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand trebuie sa citesti regulamentul facultatii, sa vezi ce prevede acesta privind taxa.
In al doilea rand, daca nu prevede retinerea unei cote din taxa, va trebui sa soliciti, in scris, restituirea sumei retinute.
In al treilea rand, daca nu ti se restituie, va trebui sa actionezi in judecata facultatea, la judecatoria de care apartine sediul facultatii.
Daca regulamentul prevede retinerea sumei respective atunci nu poti face si n-are rost sa faci ceva, este taxa pentru invatatura.

| Delia65delia explică (pentru Ioandelasal):

Mulțumesc

Am citit regulamentul lor, și spune:
Art. Rt. (1) În cazul retragerii de la studii sau al intreruperii studiilor, studentul inmatriculat cu taxă la învățămant cu frecvența, în funcție de data la care a fost depusă cererea de retragere sau de intrerupere a studiilor, datorează Universității taxă de şcolarizare, după cum urmează: a) dacă cererea este înregistrată in intervalul 1 octombrie - 5 decembrie a anului universitar, va

datora 25% din taxa de şcolarizare totală (jumatate din taxa aferentă semestrului 1); b) dacă cererea este inregistrată în intervalul 6 decembrie 15 martie, va datora 50% din taxa de

şcolarizare totală (taxa aferentă semestrului 1);

c) dacă cererea este înregistrată în intervalul 16 martie 15 mai, va datora 75% din taxa de școlarizare totală (taxa aferentă semestrului I și jumătate din taxa pentru semestrul al II-lea):

d) dacă cererea este înregistrată după data de 15 mai, va datora taxa de scolarizare integrală
Ce crezi?

Am depus în luna iulie și m-am retras pe 1 septembrie

| Ioandelasal a răspuns (pentru Delia65delia):

Daca este asa trebuie sa-ti restituie intreaga taxa.
Depune o cerere scrisa si solicita restituirea sumei retinute si spune-le ca daca nu o fac o sa-i actionezi in judecata.

Mulțumesc mult! unde ar trebui sa depun cerere? e neapărat să mă duc fizic? Locuiesc departe de Iasi, ar trebui sa mai merg încă o dată și nu vreau!

| Ioandelasal a răspuns (pentru Delia65delia):

Poti sa trimiti cererea la facultate prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, ca sa fii sigura ca au primit-o.

6 răspunsuri: