| Razvan1lol a întrebat:

Am doua mici intrebari.
Ideea e ca nu prea ma descurc. Am 19 ani si nu am pe nimeni sa intreb.
Am un unchi, impart casa cu etaj construita prin anii 70... Insa am nevoie sa fac un partaj cu el si sa masoare casa plus pamanatul.
Unde sa ma duc? Pe cine sa angajez sa spun asa? Si stiti oare un pret relativ apropiat daca as angaja pe cineva sa masoare casa si pamantul? La un Notariat trebuie sa merg? In primul rand sa masoare, dupa sa schimbam actele. Atiti cat ar costa? Topograf se numeste? Multumesc pentru intelegerere. Chiar nu stiu altfel cum sa explic

4 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Partajul se decide legal. Judecătorul sau notarul decide procedura iar expertul trebuie să fie autorizat de ei.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In primul rand este nevoie de un topograf care sa faca partajul tehnic (pe teren), in functie de cotele de proprietate a fiecaruia si intocmeste schita de partaj.
Dupa aceea urmeaza partea juridica si aceasta se poate face la un notar public, daca v-ati inteles si nu sunt probleme sau prin instanta de judecata, daca nu v-ati inteles.

| SomethingFunni a răspuns:

Tarifele pentru evaluare sau reevaluare imobiliara pot varia in functie de complexitatea lucrarii, fiind negociabile. Tariful final va fi stabilit de evaluatorul imobiliar, de comun acord cu beneficiarul, in urma unei discutii si tinandu-se cont de complexitatea lucrarii ce urmeaza sa fie realizata.

Garsoniere si apartamente – incepand cu 400Lei

| Sindbad a răspuns:

1) Inginer topograf care sa faca masuratorile cadastrale si sa intabuleze intreg imobilul cost estimat 500-1000 lei

2) Partajul propiu zis la: a) notariat prin buna intelegere b) instanta daca nu te intelegi cu unchiul. Cost estimat: depinde