| Turcu2211 a întrebat:

Buna TPU, am făcut o greșeală teribila, sunt fost lucrător comercial și am furat bani din casa de marcat, am fost prins și îmi pare tare rău pentru ce am făcut, chiar dacă am făcut-o sa îmi ajut familia, vreau sa îmi asum ceea ce am făcut. Ce pedeapsa as primi? Menționez ca e prima abatere și va fi și ultima, am 19 ani și știu ca e greșit ce am făcut, dar nu vreau sa fac închisoare! Dau Funda, va rog ajutați-mă! Sunt disperat și speriat

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Depinde de incadrarea juridica, respectiv furt sau delapidare, suma furata si ce va hotari instanta de judecata.
In caz de furt pedeapsa este mai mica si poti fi pedepsit si cu amenda penala, la delapidare pedeapsa este mai mare si poti fi pedepsit numai cu inchisoare.
In orice caz cred ca, chiar daca vei fi pedepsit cu inchisoare, va fi cu suspendarea executarii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu știu,dar daca chiar vroiai sa îți ajuți familia te gândeai la consecinte,deci efectiv nu aveai cum sa ii ajuți furând fiindcă oricum se afla că i-ai furat,nu puteai scăpa basma curată,deci nu îți ajuta-i familia furând,ci îți făceai ție mult rău implicit lor,ii distrugeai nu ii ajuta-i, căci dacă ajungi la pușcărie ii distrugi,și cam la dosar penal se ajunge sau la închisoare,depinde, ioandelasal cunoaste ce sa îți spună cu legile și cu hoția.
Ori esti troll ori ești dus cu pluta, alții se chinuie sa aiba un job așa pe vremurile astea și tu in loc sa îți vezi de munca tu îți bați joc, de tine cel mai mult, fiindcă vei avea o pata care nu se va putea șterge, când vei căuta același post nu o sa te mai angajeze nimeni, o sa te discrimineze din cauza asta.