| Demo_Cristi_1987 a întrebat:

Am luat o amenda de circulatie in urma cu 2 ani in Anglia ca urmare a trecerii sub o camera de supraveghere cu masina inchiriata iar apoi am primit o notificare ca datorita neplatii in 28 de zile de la 30 lire a fost stabilita la ~450. Intr-o urmatoare calatorie voi fi obligat sa platesc aceasta amenda? Exista un termen de prescriptie? Nu voi putea parasi tara? Multumesc anticipat?

Răspuns Câştigător
| Sofer a răspuns:

Ai gresit trebuie sa platesti amenda.

| Demo_Cristi_1987 explică (pentru Sofer):

Intrebarea era daca sunt obligat sau se pot pune anumite interdictii daca decid sa nu o achit

12 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Depinde ce înțelegi tu prin "ești obligat".

Din punct de vedere legal trebuie să o plătești? Da!
Vor veni mascații să-ți spargă ușa pentru o amendă de circulație luată în Marea Britanie? Nu!

Dar la un moment dat în viață este posibil să ai nevoie de ceva de la Marea Britanie. Un act, o ștampilă, să traversezi o graniță, etc.

Și ți se va spune "Din păcate nu se poate. Ne datorați bani." Și tu o să întrebi "Câți bani?" Iar ei o să-ți spună "30 de lire plus penalitățile pe 5 ani. în total 1000 de lire"

| Demo_Cristi_1987 explică (pentru johnnny123):

Corect, dar nu sunt sigur ca cei care vor efectua controlul vamal in aeroport au competenta de ati aplica plata amenzii inainte de a parasi tara.

| johnnny123 a răspuns (pentru Demo_Cristi_1987):

Nu-ți aplică ei plata amenzii. Ei doar îți refuză trecerea.
Și tot pe tine pică sarcina de a-ți plăti amenda, dar acum ai mai pierdut și biletul de avion din cauza asta. Îți convine?

| Demo_Cristi_1987 explică (pentru johnnny123):

Johnny, cu tot respectul complici foarte mult intrebarea. Cred ca sunt putine tari care iti pot cere sa achiti o amenda inainte de a parasi tara dar tot ce am vrut sa stiu este daca se intampla asta si in UK. Din moment ce comunitatea romanilor este una mare, speram intr-un raspuns concret in aceasta privinta.

| johnnny123 a răspuns (pentru Demo_Cristi_1987):

Ok, atunci simplifică tu lucrurile și nu o plăti. Apoi așteaptă să vezi dacă se întâmplă ceva. Poate nu se va întâmpla nimic, sau poate la un moment dat, când îți e lumea mai dragă, te vei trezi cu o problemă.

Nu cunosc procedurile precise, nu sunt expert în domeniu. Dar sunt sigur de două lucruri:
1) O amendă nu este o chestie opțională
2) Un stat ca UK are mijloacele de a te constrânge să plătești o amendă

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Demo_Cristi_1987):

Nu a complicat deloc. Ai gresit, platesti. Nu platesti, o sa platesti. De aia UK e oleaca mai in fata ca Romania, ca nu te joci de-a amenzile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Trebuia sa contestezi amenda, daca nu ai greșit. Nu știu dacă este obligatoriu sa o plătești.

| Demo_Cristi_1987 explică (pentru anonim_4396):

In realitate nu am avut cand sa contest, desi nu cred ca era de contestat. Am primit informatia de la compania de inchirieri auto care mi-au si retras 35 de lire de pe card. Ulterior am realizat ca cei 35 de lire retrasi nu erau pentru amenda propiu zisa, care era de de 30 de lire ci pentru faptul ca ei m-au informat. A doua informare a venit cand mi-au spus ca am de platit 450lire ca au trecut mai mult de 29 de zile

| Demo_Cristi_1987 explică (pentru anonim_4396):

Intrebarea simple este, pot zbura in UK fara sa am probleme la vama, pe baza unei amenzi neplatite?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Demo_Cristi_1987):

Îmi pare rău. E destul de nasol.

| Demo_Cristi_1987 explică:

Later edit. Am fost in Uk, nu exista o corelare intre controlul vamal/politie de frontiera si amenzi contraventionale, fie ele si dispuse la tribunal. Nu stiu daca e prescrisa amenda, dar ideea e ca nu m-a intrebat nimeni de ea. Din soferi stabiliti acolo, am mai intrebat si mi-au spus ca s-a intamplat cand au comis inca o incalcare a regulilor de circulatie iar agentul constatator a adaugat si o amenda precedenta.