Da, se poate suspenda plata indemnizatiei de somaj, pentru plecarea in strainatate pe o perioada sub 3 luni, iar la revenire sa depui cerere de reluare la plata, conform L.76/2002, citez:
"ART.45.(1)Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d)la data plecării din ţară pe o perioadă mai mică de 3 luni, la cererea persoanei,...;
(3^1)Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. d), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 3 luni de la data suspendării în condiţiile alin.(1), lit.d)."
Lasă-l la cineva cunoscut să ţi-l vizeze, eventual o copie după cartea de identitate, se găseşte careva pentru o ciocolată să se facă că na a văzut cine este la ghiseu.
Nu se mai admite asa ceva.Au camere video.Am intrebat si pentru in cazul in care as avea o problema de sanatate si nu pot ajunge, iar raspunsul lor a fost ca da, doar in cazul in care am o problema medicala grava(nu ma pot da jos din pat)dar imi trebuie adeverinta medicala + ca trebuie sa vina unul dinte parinti, nu altcineva.
Dintre*
Şi nu se poate aranja cu medicul de familie pentru o scutire medicală.
Nu stiu.Ma voi interesa.Iti multumesc pentru raspuns.
Depinde aveam 1 coleg de clasa care ducea carnetelul lui varsu. Cand a intrebat femeia de la fortele de munca de buletin facea ca la uitat acasa si statea tocmai la 30+ km de oras.
Iti poti relua somajul, nu trebuie sa dai explicatii nimanui. Daca totusi stai in strainatate mai mult de 3 luni, nu stiu exact procedura, dar e posibil sa poti face o cerere prin care sa ceri sa ti se trimita banii acolo sau in cont. Dupa cum am spus, nu stiu daca e valabil si pentru Romania, dar stiu pe cineva care lucreaza pe perioda verii in Italia, iar in rest se intoarce in tara si primeste aici ajutorul de somaj de la statul italian
Multumesc tuturor. Sper sa rezolv cu bine.Va urez o zi frumoasa in continuare!
Trebuie sa mergi personal pentru a anunta plecarea din tara, iar ei iti vor pune niste intrebari banale.Te vei intoarce in tara vei face niste foi si iti vei primi in continuare somajul, simplu
Classiffied întreabă: