| DJ08 a întrebat:

Am o intrebare. Am un verisor care ia pensie de orfan. Intrebarea mea este urmatoarea: cat timp va lua aceasta pensie? Mentionez ca verisorul meu a terminat 12 clase si acum a dat la o scoala postliceala. Daca a dat la o scoala postliceala va mai lua pensie( intreb aceasta deoarece acea scoala trebuie sa o plateasca si ma gandesc ca poate e o scoala "privata"-din moment ce trebuie platita- si atunci statul nu mai considera ca pensia mai trebuie acordata)? Va rog sa raspundeti doar daca sunteti siguri de ceea ce spuneti. Va multumesc.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Pensia de urmas se primeste pe toata perioada cat urmeaza studii, dar nu mai mult de 26 de ani, conform L.263/2010, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"ART.84.Copiii au dreptul la pensie de urmaş:
a) până la vârsta de 16 ani;
b) dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani;
c) pe toată durata invalidităţii de orice grad, dacă aceasta s-a ivit în perioada în care se aflau în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a) sau b)."

1 răspuns:
| Edw08 a răspuns:

Cel mai bine vorbești cu un angajat de la direcția de protecție socială. Sau un angajat al primăriei. Sunt anumite condiții de urmat posibil.