anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU.
Am o intrebare. Eu am 16 ani iar prietena mea are 12 ani. Cand m-am intalnit cu ea si cand ne-am cunoscut, nu aveam habar ca are 12 ani. Dar ea tot insista ca vrea sa facem sex. Ideea e ca vreau sa stiu inainte de toate daca se poate sanctiona legal in orice fel acest lucru. Suntem amandoi minori iar stiu ca daca este diferenta de peste 4 ani se poate lua inchisoare. Multumesc anticipat si va urez sarbatori fericite!

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Actul sexual cu un minor sub 15 ani constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare. Daca minorul are sub 13 ani pedeapsa este mai mare.
Fiind si tu minor pedeapsa va fi o masura educativa neprivativa sau privativa de libertate, conform Codului penal, citez:
"ART.113.Limitele răspunderii penale  
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.  
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.  
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.  
  ART.114.Consecinţele răspunderii penale  
  (1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:  
  a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o  măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
  b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
  ART.115. Măsurile educative  
(1) Măsurile educative sunt neprivative de libertate sau privative de libertate.  
1. Măsurile educative neprivative de libertate sunt:  
a) stagiul de formare civică;  
b) supravegherea;  
c) consemnarea la sfârşit de săptămână;  
d) asistarea zilnică.  
2. Măsurile educative privative de libertate sunt:  
a) internarea într-un centru educativ;  
b) internarea într-un centru de detenţie.  
  (2) Alegerea măsurii educative care urmează să fie luată faţă de minor se face, în condiţiile art. 114, potrivit criteriilor prevăzute în art. 74."

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Atentie faci sex cu o minora. Este ilegal. Si tu esti minor dar ai raspundere juridica si vei putea fi pedepsit ca un major dar cu pedeapsa redusa la jumatate. Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal, în timp ce minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal, numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ; împlinind deja vârsta de 16 ani minorul va răspunde penal.

| darrio2007 a răspuns:

Si nu ti se pare curios ca o fata insista sa faca sex? De obicei doar centuristele fac asta. Contracost, bineanteles.

| Ineys a răspuns (pentru darrio2007):

rolling on the floor)) Hai c-ai zis-o. Cent(a)urista la 12 ani, i like you.

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

laughing centurist@ la 12 ani. Mare babalau esti.
Si eu as fi mai ingrijorat de ce mi-ar face tasu ei, decat de ce mi-ar face legea, daca as fi fost in situatia ta. happy

| darrio2007 a răspuns (pentru Ineys):

Lasa ca ai inteles ce vreau sa spun. Sau, mai nou, propunerea de a face sex o fac fetele. Ca baietii sunt pampalai.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca mai gandeai putin, babalaule, intelegeai ce am vrut sa spun. Daca ti-ar spune o fata ca vrea sa faca sex cu tine, ce ai gandi? Propunerea nu ar fi trebuit sa i-o faci tu? Minte de rahat!

| anonim_4396 explică (pentru darrio2007):

O fata sau un copil? despre ce vorbim aici?
Si nu, nu e asa, ca sexu trebuie sa fie consimtit de amandoi, si nu neaparat trebuie sa vina "fata" la tine sau cum spui tu, sau invers.
Mare babalau esti. Foarte inteligent, ai facut o copila de 12 ani, centurist@ happy La 12 ani e clasa a 6-a, si nu stie ea sa faca diferenta intre ce e bine si ce e rau.

| anonimg a răspuns:

Raspunsuri ai primit o gramada. Oricum ar fi, amandoi veti fi sanctionati, pentru ca ati incalcat legea. Chiar si daca amandoi ati fost de acord; amandoi ati fost de acord sa incalcati legea, chiar daca parintii ei nu vor face plangere (nu vei plati despagubiri fetei daca parintii ei nu vor face plangere; dar legea cere o pedeapsa pentru ca a fost incalcata).
Si daca veti face un copil, cine-l va creste?
Trebuie deci sa asteptati pana la casatorie, si apoi veti face si pasul acesta.
Eu tuturor adolescentilor le recomand ca sa nu isi faca prieteni apropiati persoane de sex opus pana cand nu sunt amandoi pregatiti pentru casatorie (sa aiba varsta legala, servici, casa, etc). Relatiile in adolescenta nu dureaza. Mai mult, se vor termina in certuri si ura.
Iti recomand cartea aceasta speciala pentru adolescenti: https://www.viatasisanatate.ro/iubeste-inteligent

| Bondarel99 a răspuns:

Ce sa zic, ai bagat tu asta de la tine ca vrea ea ca sa nu te injure oamenii pe aici. Nu vrea! Are 12 ani, e o fetita pe care vrei sa o prostesti tu si atat. La pedeapsa maxima sper pentru tine.

| SkyPilot a răspuns:

Art. 220
Actul sexual cu un minor
(1) Raportul sexual, actul sexual oral sau annal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsesc cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Fapta prevăzută în alin. (1), săvârşită asupra unui minor care nu a împlinit vârsta de 13 ani, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
...
(5) Faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) nu se sancţionează dacă diferenţa de vârstă nu depăşeşte 3 ani.
(6) Tentativa la infracțiunile prevăzute în alin. (1)-(4) se pedepsește.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-220

Ideea legii este ca pana la 13 ani, ea nu are dreptul sa decida daca face sex sau nu.
Nu conta pe faptul ca nu va afla nimeni. Puteti sa va certati/despartiti si se razbuna pe tine denuntandu-te.
Sau: fetele sunt sensibile jos, apare nevoia unui consult ginecologic si se afla ca nu mai e virgina. Un copil de 12-13 ani nu va rezista presiunii mamei si va spune ce s-a intamplat.
Plus ca este mult prea tanara pentru sex. Poate avea probleme de sanatate.

| Salontanul a răspuns (pentru SkyPilot):

Nici dupa 13 ani nu poate decide minorul sa faca sex. Poate daca citeai articolul 220 nu mai ziceai asa: (3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 15 și 18 ani, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi dacă:

| SkyPilot a răspuns (pentru Salontanul):

Major da, de acord, dar poate face cu unul de varsta apropiata de a ei (nu mai mult de 3 ani).
Practic cel care a pus intrebarea trebuie sa o astepte sa faca 18 ani.

| Salontanul a răspuns (pentru SkyPilot):

Minorii peste 14 ani raspund penal daca fapta este facuta avand discernamant, doar cu pedepsa mai mica. Deci va trebui sa astepte sa aiba ea 18 ani.

| ywar a răspuns:

Nu stiu daca nu ai stiut ca ea are 12 ani. Te foloseste pentru sex? E de aflat. Pentru tine, orice experienta e folositoare. In prima faza unui adolescent baiat, sau matur tanar, ii sunt utile experientele sexuale fara a pune acent pe calitatea persoanei. Nu o ia de nevasta. Cantitate, nu calitate.
Dupa o varsta, e de dorit ca un barbat sa stie ce are de facut in pat, pentru a o face pe cea pentru care simte ceva, dorita, iubita, protejata. O femeie rasfatata in pat poate oferi foarte mult. O femeie de calitate va aprecia grija aceasta.
Exista si varianta in care un barbat se termina ca animalul si punct. Si de la capat.

| Ineys a răspuns:

Ne lasi cu povestile tale SF?

Voi chiar il credeti pe asta?

Baiatu, tu treci pe la un psiholog. 12 ani? Imi suna a pedofilie. Cum sa te uiti la 16 ani la una de 12? Hai ca daca aveai 20 si ea 16-17 mai ziceai, ca atunci deja sunt dezvoltate, dar ce vezi tu la una de 12?
Singura diferenta dintre un baiat de 12 ani si o fata de 12 ani e ca fata are parul mai lung.

Gizas.

| Raducons a răspuns:

Se sanctioneaza, dar gandste-te ca este la o varsta inca mica, ce sex vrei sa faci tu cu ea, mai asteapta cativa ani, nu te lua dupa ce vrea ea.

| RaphahellDamian09 a răspuns:

Nu ma ce-ai? wtf te faci de ras cu una de 12 ani wtf...