In cazul expus n-ai cum sa primesti pensie de urmas, aceasta se primeste doar daca un parinte a decedat si avea pensie sau avea dreptul la pensie.
In schimb mama ar trebui sa fie obligata la intretinere (pensie alimentara) pana la terminarea studiilor dar nu mai mult de 26 ani.
Daca nu plateste de bunavoie poti s-o dai in judecata, desi nu stiu daca rezolvi ceva, avand in vedere cum ai prezentat situatia ei.
Asta e viață alții la vârsta ta au și copii si muncesc de pe când au terminat clasa a 8-a
mergi si tu la un loc de muncă
să nu imi zici că nu se găesc locuri de munca că eu te duc la 10 restaurante la constanța care din lipsă de Români au fost constrânși să aducă africani... să să muncescă la ei si care se plângă că le pleacă africanii după o lună in Germania si ate țări că nu stă niciunul
Uite eu la 16 ani reparam televizoare la un centru obscur la un parter de bloc.
pe al 18 lucram la o firmă mare renumită cum ar fi Samsung LG AKAI BOSH si faceam service-ul la 5 televizoare / zi
Așa că se poate să muncești, uite am un prieten care caută oameni să monteze borduri in bucurești si nu găsește oameni oferă 4000 lei / lună bani in mână.
Am pe cineva cu o carmangerie caută ajutor de măcelar.
Ia si tu ziauarul si mergi la muncă nu mai aștepta să ți-se ofere.
SAu dacă ești femeie fată te întrețin eu dacă vrei măcar permis de conducere să ai să îmi cari geanta de scule să faci detoate tot ce are nevoie un bărbat si să fii dispusă și la deplasări si puțină muncă nu doar stat cu picioarele in sus ci să mai demintezi un furtun pe la un cuptor să mai montezi capacele după ce eu repar câte ceva un utilaj echipament mașinărie să nu faci mofruti că mai există cazuri in care timpul nu ne permite si trebuie să conduci in timp ce eu dorm de la Mangalaia la Baia Mare baia sprie sighetul marmatii plecăm seara si aș cam vrea când mă trezesc să fiu deja la destinație.
Si da îți ofer eu tot ceea ce ai nevoie ca să poți trăi o viață normală să nu duci lipsă de nimic. Plus faptul că te ințeg că trebuie să îti faci facultatea si facem in așa fel să poți să o duci la bun sfârșit.
In rest dacă ești bărbat acum pe loc te duc la o patiserie cofetărie care fabrică multe lucruri care se vând in general in depozite en-gros gen Metro de exemplu tarte topinguri de inghetata topinguri pentru gogisi gemuri dulceturi. Si oamenii au nevoie de cineva care sa pună marfa pe tăvi să bage prăjiturile la cuptor să stea cu ochii pe ceas in timp ce complectează alte tăvi cu forme cu cocă în ele
să scoată cărucioarele rotative din cuptor după 30 minute.
să bage alte cărucuiare cu tăvi
intre timp să scoată din forme si sa pună in cutii să cântărescă cutiile să le sigileze să le pună etichete să le baxexe să le paletizeze să le urce in dubiță.
Stiu multe locuri de muncă de exemplu știu un loc de muncă si să frămânți coca pentru lipii pizza congelată și sa le bagi acele bile sub o presă mecanica automata care le face forma acea de blat de pizza si sa pui pe ele tot ce trebuie apoi sa le bagi in folie si la frigider pentru ca oamenii fac pizza congelata.
Mai fac si lipii din astea pentru shaorma.
Mai stiu un loc de muncă la o fabrică unde trebuie să bagi niste eprubete intr-un cuptor care le incalzeste niste proforme asa se cheama si apoi sa le iei una câte una de acolo sa le bagi intr-o masina presa care sufla cu aer comprimat in ele si le trasforma in flacoane in pet-uri apoi iei aceste recipeinte mii de bucati si le pui pe o banda rulanta unde se umple automat cu bors cu sucuri sau cu apa plata sau minerala in functie de ce comanda are fabricuta respectiva in ziua respectiva apoi ai grija de ele pe banda sa se duca la masina care aplica eticete eventual timbre de accize in caz de alcool si sa ai grija ca se mai rastoarna se mai intampla incurcaturi pe traseu ele intra intr-o masina care trage o folie termocntractibila peste ele si le baxeaza in bax-uri apoi tu trebuie sa iei manual baxi-urile si sa le pui pe europaleti si sa populezi europaletul cu bax-uri apoi sa le infoliezi manual pentru ca paletizatorul este defect si asa ca se infoliaza manual
De exemplu vizavi de Kauflandul de pe colentina e o pizzerie unde angajeaza tot timpul ajutor de bucătar pentru că pleacă oamenii datorită căldurii din bucătărie își dau demisia repede
In parcuri mergi pe la cei ce ii vezi că au mașini de făcut gogoși fițiosica si intreabai daca te angajeaza sa vezi ca oamenii au nevoie de un muncitor bun la toate.
Sau la glovo iti dau eu o bicicletă împrumut până când îți faci tu rost de banii tăi să îti cumperi propria ta bicicletă si te duci treaba ta banii tăi eu nu vreau nici o chirie pentru bicicletă
si duci mâncare acasa la oameni
sunt multe firme din astea care platesc studenti sa duca mâncare acasa la oameni
Si daca nu sta nici unul nu consideri ca e o problema in ceea ce priveste salariile?
De ce ar trebui sa munceasca daca dupa efortul depus ramane cu aproape nimic?
Bagă ceva în gură?
Cum să nu rămână cu nimic
A rămas cu ce a băgat in gură
ăla nu e profit!?
Că are unde să locuiescă că nu ninge peste el!?
Să invețe să ofere mai mult și o să i-se ofere mai mult.
de exemplu am un preieten avocat care a învățat si acum i-se oferă.
Vezi fiecare primește după cât oferă
Din moment ce poti fi hranit si de parinti, nu, nu e profit deloc.
Si nu toata lumea primeste cat ofera. Vezi chiar cazurile prezentate, despre africanii care au plecat la mai bine.
Deci tu incurajezi parazitismul social?
să înțeleg că după tine toți ar trebui să devină doar niște paraziți consumatori din banii si resursele buncilor părinților si eventual a intregii societăți
Daca tatal tau decedat era pensionar su era in campul muncii cand s-a imbolnavit sau a decedat, ai dreptul la pensie de urmas pana iti termini studiile.
Cat priveste pe mama ta, daca lucreaza, dar nu vrea saiti ofere sprijin de intretinere, poti sa o rezolvi printr-o actiune in instanta.
Nu am inteles: cum este dezertoare?
Daca mama ta nu are venituri nu poti face nimic.
Mergi la Casa judeteana de pensii si acolo vei primi informatii.
Hai ca mi-o plăcut partea cu "ar fi obligata prin lege sa ma ajute cu taxa/mancarea/intretinerea etc."
Dacă tu asta crezi, aia e
Se vede ca muncesti de la 16 ani, ca este clar ca te-ai lasat de liceu si ai doar jumatate de creier. De unde reiese ca eu nu muncesc din ce am scris? Am muncit full time in timpul verii si acum muncesc part time, nu mor de foame dar niste ajutor pentru un student cu note mari care si munceste nu strica. Nu inteleg de ce raspunzi cand esti total pe langa, nu am intrebat de locuri de munca, nu am intrebat de posibilitati in viata. De ce vine orice cretin de 40 ani care s-a lasat de liceu si se crede smecher (cand de fapt e ultimul fraier) sa-mi zica ca "asta e viata". Ti se pare ca cersesc bani si nu fac nimic toata ziua? Sunt intr-o situatie in care multi n-o sa se gaseasca niciodata in viata, normal ca vreau sa stiu daca sunt lucruri care mi-ar face viata mai usoara.
Un sfat pe viitor: nu te baga ca musca in ****, nu stii situatia fiecaruia si nu trebuie sa-ti dai cu opinia atunci cand nu ti se cere. Si daca tot esti asa muncitor si ambitios eu iti recomand sa te intorci inapoi la scoala, nu ti-ar strica sa inveti intelegerea unui text.
Pacat ca nu trebuie sa dai ceva test inainte sa-ti faci cont pe TPU, unde dovedesti ca intelegi clar o intrebare si raspunzi adecvat, asa n-ar mai trebui sa ne pierdem timpul cu prosti ca tine care dau total pe langa.
Asa-i romanul, se crede smecher si rade ca prostul.
"Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani." Acesta este textul art. 499 alin. (3) din noul Cod civil.
Am 21 ani si imi continui studiile la facultate. Literalmente este obligata prin lege sa ma intretina. Data viitoare poate citesti si tu din nou intrebarea daca n-ai inteles, stiu ca majoritatea populatiei este analfabeta dar nu ma asteptam sa va dati si mari smecheri si sa radeti. Am explicat clar situatia, cum ca am 26 ani si imi continui studiile la facultate. Nu cred eu asta, este realitatea.
Hai ca mi-ai facut ziua, nimic nu e mai amuzant decat un prost sigur pe el care se face de **** online.
Uite d-aia pleaca toti oamenii cu studii superioare in afara, cum **** sa ramanem in tara cu niste prosti ca voi. Imi explici si mie cum sunt un "parazite social" din moment ce merg la facultate si lucrez part time fara ajutorul unuia dintre parinti, in conditiile in care sunt numeroase legi care obliga parintele sa-si intretina copilul pana la varsta de 26 de ani cat timp isi continua studiile?
"Părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani." Acesta este textul art. 499 alin. (3) din noul Cod civil.
Bafta, abia astept sa muriti toti din tara asta de **** sa va plangeti ca nu va ajuta nimeni, cand ati alungat tot ce-i mai bun din tara. Un student care se chinuie in lipsa unui parinte este parazite social daca vrea sa beneficieze de un program legat de stat, dar cand fura parlamentarii ii injurati putin pe sub mustata si dupa ii pupati in fund cand va dau un litru de ulei si o punga de faina.
Am inteles domnu', tu nu vrei doctori, avocati, ingineri, ca doar noi suntem ultimii paraziti si cum indraznim sa mergem la facultate si sa nu muncim si full time in acelasi timp.
Imi explici si mie cum suntem niste paraziti sociali consumatori de bani si resurse? Nu stiam mai nou ca doctorii sunt paraziti sociali! Am auzit-o si pe asta. Si copiii sunt paraziti sociali nu? Ca doar pot sa munceasca de la 8 ani, dar stau si beneficiaza de resursele noastre nu-i asa?
Multumesc, inca un motiv sa ma alatur prieteniilor si sa plec din tara dupa ce-mi termin studiile. Trebuie sa plecam sa va lasam sa muriti unul cate unul si cand nu mai sunt degenerati ca voi cu complexe de superioritate in tara sa ne intoarcem.
FreddieM întreabă: