| babyblue23 a întrebat:

Am o problema destul de maricica si sunt cu nervii la pamant.In decembrie am luat o amenda de 135 lei pentru ca nu purtam casca( mergeam cu scuterul).In 48 de h se plateste jumatate, ceea ce am facut.Am platit 63 lei.Astazi am primit o citatie in care imi spunea ca trebuie sa platesc 135 lei pentru data din decembrie.Acum vreau sa ma duc sa vorbesc cu cei care se ocupa de asa ceva pentru a clarifica lucrurile.Problema este ca de curand am aruncat chitanta care dovedea ca am platit, considerand ca nu imi mai este folositoare.Intrebarea mea este daca i s-a mai intamplat cuiva acest lucru? Cum ati procedat?

Răspuns Câştigător
| alexmircescu13 a răspuns:

Salutare! Din cate stiu eu, amenzile de circulatie se platesc la Primarie. Mergi acolo, faci o cerere prin care soliciti o copie a chitantei si ei iti elibereaza acea copie. Ideal ar fi sa stii data (macar cu aproximatie) in care ai platit, ca sa gaseasca ei mai repede dosarul cu chitante in arhiva. Daca ai platit la Trezorerie, procedura e aceeasi. Eu am avut ocazia sa solicit copia unei chitante de la Trezorerie, si s-a rezolvat. Succes!

5 răspunsuri:
| greatLOL a răspuns:

WTF! Eu am patit asa dar am pastrat chitanta. Eventual, deoarece suntem in ROMania si nu te va credea nimeni, cred ca trebuie neaparat sa platesti cei 135 lei..Chiar sincer nu ai ce face. Sper ca te-am ajutat.Scuze pentru dezamagire.

| dannyel86 a răspuns:

Cum s-a spus anterior, pentru ca traim in Romanika, orice hartiuta trebuie pastrata, pentru a face dovada de plata.
E ciudat totusi ca ti-a venit citatie, desi ai platit. Undeva procedura a ramas pe loc sau cineva a bagat banii in propriile buzunare. Eu am platit amenda in 48 de ore, dar nu am avut problemele tale.
Prin urmare, amenda o vei plati integral, iar dovada o pastrezi ca pe ochii din cap!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cind ai platit amenda, in mod normal trebuia sa trimiti sau sa duci cel putin o copie la politie. Daca ai dus, exista in arhiva lor acel document.Pentru siguranta ta, incearca sa mergi acolo unde ai platit si roaga-i sa iti dea o dublura a acelei chitante pentru ca se poate si este usor de gasit in calculator.Mult noroc.

| iKronstadt a răspuns:

Legea ii OBLIGA pe cei care inregistreaza platile de genul asta sa puna la dispozitia platitorului copia facturii in cauza. Spune-i incasatorului, ca daca nu-ti elibereaza o copie valida, ii aduci pe cap toate televiziunile internationale si nationale, plus politia. Nu glumesc! Sunt acte doveditoare, cu ajutorul carora esti disculpata de vina, prin plata amenzii.
P.P. Fa ce-ti spune tampitul de Kron (adica EU), si o sa-ti fie binewinking
Nu lasa putorile care traiesc pe banii nostri in serviciul public, sa-ti dirijeze viata!
P.P. Alta data, poarta dracu' casca aia! O faci pentru siguranta ta!

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Mergi unde ai platit amenda si solicita un duplicat. Dupa achitarea amenzi, trebuia sa faci copie dupa chitanta si sa dai la politie, ca sa consemneze ca fiind achitata. Daca nu ai depus-o, la ei figurai ca datornica.