Întrebare recomandată | AdelinaRuss a întrebat:

Buna TPU.Am o problema.Mi-am dat cainele MEU in grija temporara unor persoane si acele persoane l-au vandut.Ce sa fac?
Rog raspuns rapid.Va multumesc.
(Funda)

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Sa soliciti inapoierea cainelui sau sa fii despagubita cu valoarea acestuia.
Daca nu rezolvi amiabil atunci poti sa le faci plangere penala, conform Codului penal, citez:
"ART. 238. Abuzul de încredere  
  (1) Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."  

4 răspunsuri:
| Isabel2005 a răspuns:

Eu spun ca sa intrebi persoanele care au vandut catelul tau de unde sunt persoanele care l-au luat sau daca mai are numarul lor sa suni cumparatorul catelului tau...
Alta varianta ar fi sa faci plangere...Este mai complicat.

| BountyWG a răspuns:

Buna, Ar trebui sa ii soliciti inapoi cainele sau sa iti dea banii. In caz contrar sa merginla politie sa depui o plangere

| AndreeaAysel a răspuns:

Sa depui o plangere sau sa incerci sa afli cine l-a cumparat si sa vorbesti cu respectivi sa ti-l inapoieze...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca persoanele carora le-ai dat cainele au facut asta, nu trebuie sa stam mult pe ganduri ca sa ne dam seama ce fel de persoana esti si tu.
Mi-e imi suna mai mult a misto.